Advertentie
sociaal / Nieuws

Gratis kinderopvang voor werklozen tijdens solliciteren

Kinderopvang organisatie Catalpa helpt werkloze ouders terwijl ze een sollicitatiegesprek hebben. De kinderopvang vangt de kinderen gratis op.

06 augustus 2013

Je baan kwijt, je kinderen niet meer op de kinderopvang, maar wel vacatures zoeken, solliciteren, op gesprek gaan en hier en daar wat netwerken. Ouders komen nog wel eens in de knel met hun zoektocht naar een nieuwe baan en de opvang voor hun kinderen. Met een strippenkaart probeert kinderopvangorganisatie Catalpa hieraan tegemoet te komen.

Toeslag weg

Ouders kunnen hun kinderen met die strippenkaart 6 keer 1 dag gratis naar de kinderopvang brengen. ,,Als je je baan kwijtraakt, houd je nog 3 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Daarna houdt het op. Wij merken dat de meeste ouders hun kinderen dan van de opvang af halen, omdat het zonder de toeslag erg prijzig wordt'', zegt Monique Schumans van Catalpa.
 
Band houden 

Idee achter de strippenkaart is niet alleen de ouders te ontlasten, maar ook de band met het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang te behouden. ,,Het kan heel vervelend zijn voor kinderen als ze van de ene dag op de andere niet meer naar de opvang gaan. Ze hebben toch een band met de andere kinderen en met de pedagogisch medewerkers. Als ze nog af en toe komen, wordt die band in stand gehouden'', aldus Schumans.
 
Mes aan twee kanten 

Ze erkent dat het mes aan twee kanten snijdt: door de ouders de mogelijkheid te geven hun kinderen naar de opvang te brengen als ze werkloos zijn, hoopt ze dat ze eerder besluiten om terug te komen naar de opvang als ze weer werk hebben gevonden. Door de economische crisis hebben veel kinderdagverblijven het moeilijk. Ook Catalpa heeft daar last van. Er zijn dus genoeg plekken 'vrij' om opgevuld te worden door kinderen die af en toe een dag komen.
 
Veel gebruik gemaakt 

Naar eigen zeggen maken veel klanten gebruik van deze mogelijkheid. Het initiatief is in principe alleen voor klanten bedoeld. ,,Maar als een ouder die nog geen klant is aanklopt en echt omhoog zit, is er vaak wel wat te regelen'', aldus Schumans.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie