Advertentie
sociaal / Nieuws

Gemeenten moeten snel subsidieplannen jeugdwerkloosheid indienen

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken roept de gemeenten op snel projecten in te dienen voor een Europees potje voor het bestrijden van de jeugdwerkloosheid. Voor de de periode tot 2020 is een bedrag van 114 miljoen euro beschikbaar, maar aanvragen kunnen uiterlijk worden gedaan tot 31 oktober.

15 oktober 2014

Haast

Asscher heeft de wethouders woensdag een mailtje gestuurd om ze tot haast te manen. ,,De klok begint te tikken'', waarschuwt de minister. Het gaat om projecten als loonkostensubsidies om jongeren met bijstand aan de slag te helpen, leerwerkplekken en begeleiding om de werkvloer.

ANP 

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Het is op zichzelf al vreemd dat dit soort initiatieven via Europa moeten worden aangezwengeld (denk aan bureaucratie). Dit soort gelden kunnen beter op eigen landelijk niveau worden besteed in plaats van rond te pompen via Europa.
Wilhelmien Looymans / Directeur
het zou toch vreselijk jammer zijn als gemeenten deze kans laten liggen; vele jonge vrouwen en mannen willen in Utrecht de opleiding Helpende Zorg en Welzijn, mbo niveau 2 volgen. Op de wachtlijst staan 30 kandidaten; ik hoop dat de gemeente Utrecht gaat inschrijven op deze gelden om de jeugdwerkeloosheid te bestrijden. Dan kan er weer een nieuwe groep leerlingen starten in januari 2015 voor het 1 jarige BBL traject.
Tim / Mens
De vraag is of subsidie helpt om (jeugd)werkloosheid terug te dringen.

Het blijven (deels) rare "prikkels"; er is geld dat moet op. Doel en middel. Is elk plan geld waard? Meten we na een tijdje wat het effect is geweest? (wedden van niet). Overheid en geld; het blijft een boeiend duo. Kijk naar rapport over ICT (drama!). Kijk naar grote inkooptrajecten (politie bijvoorbeeld); drama! Het antwoord hieronder, opleiden voor in de zorg terwijl er duizenden mensen ontslagen worden in de zorg. Opleiden om op te leiden om geld uit te geven om het gevoel te krijgen "dat we wat doen tegen jeugdwerkloosheid"....
Advertentie