Advertentie
sociaal / Nieuws

´Gemeenten moeten kind dakloze steunen´

De Tweede Kamer wil dat kinderen van dakloze ouders meer hulp krijgen. Gemeenten moeten hier nog dit jaar voor gaan zorgen, vindt de Tweede Kamer.

23 februari 2017

De Tweede Kamer wil dat kinderen van dakloze ouders meer hulp krijgen. Gemeenten moeten hier nog dit jaar voor gaan zorgen, vindt de Tweede Kamer.

Kwetsbaarste kinderen
De Kamer wil dat kinderen van dakloze ouders meer hulp krijgen. De PvdA dient met steun van coalitiegenoot VVD hiervoor donderdag een voorstel in. Het gaat om ruim 7000 kinderen. ´Deze kinderen hebben al veel meegemaakt en hebben een eigen hulpvraag. Kinderen moeten in beeld zijn én blijven´, aldus Loes Ypma (PvdA) die berichtgeving van de NOS bevestigt. Het gaat volgens haar om de kwetsbaarste kinderen, die uit instabiele, overbelaste, door problemen geplaagde gezinnen komen.

Begeleidingsplan

Momenteel krijgt een kwart van de kinderen een zogenoemd intakegesprek met een deskundige als ze in de opvang terechtkomen. Volgens de regeringspartijen moeten alle kinderen zo'n gesprek krijgen. Ook moet er voor elk kind een begeleidingsplan worden opgesteld. Gemeenten moeten hier nog dit jaar voor gaan zorgen, vinden de partijen.

Ruim 7000
Het gaat om 4300 kinderen in de vrouwenopvang en 3000 kinderen in de daklozenopvang. De Kamer praat donderdag met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) over de positie van deze groep. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Heuvelman
Geweldig kamerlid, die Loes Ypma. NOT. Op de laatste vergaderdag van de Kamer in deze samenstelling een wetsvoorstel indienen. Waar was mevr. Ypma de afgelopen 4,5 jaar ? Want dakloze kinderen zijn er al die tijd al geweest hoor !
Advertentie