of 59221 LinkedIn

Gemeenten kopen speciale jeugdzorg samen in

De Nederlandse gemeenten gaan in groepen samenwerken bij het inkopen van specialistische jeugdzorg meldde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) woensdagavond.
4 reacties

De Nederlandse gemeenten gaan in groepen samenwerken bij het inkopen van specialistische jeugdzorg. Zo moet worden voorkomen dat die zorg voor kwetsbare kinderen in 2015 in de knel komt, meldde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) woensdagavond.

Afspraken
Vanaf volgend jaar gaat niet het Rijk, maar de gemeente de jeugdzorg leveren. Dat betekent dat gemeenten voor het einde van dit jaar afspraken moeten hebben gemaakt met zorgaanbieders.

Specialistische zorg loopt spaak
Maandag bleek dat dat op het gebied van de specialistische jeugdzorg spaak loopt. Door gezamenlijk op te trekken in regio’s van ongeveer een miljoen inwoners, zouden gemeenten op tijd hun zaken op orde moeten hebben, verwacht de VNG. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door ruud grondel (wethouder) op
Misverstand. Alleen de zeer specialistische zorg, waarvan bij een kleine gemeente misschien 1 of 2 cliënten per jaar voorkomen, gaan we gezamenlijk inkopen. Sterker nog, dat deden we al. Deze afspraak is herbevestigd. Waar het niet vanzelf tot stand komt wordt er acheraan gezeten
Door Ries op
Veel regio's zijn al ver gevorderd met de inkoop van Jeugdzorg. Het beeld in de media dat dit spaak loopt klopt niet met de werkelijkheid. Deze nieuwe verplichting doorkruist de inkooptrajecten van veel regio's. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.
Door J.Nuijens (Beleidsmedewerker) op
Dus gemeenten gaan inkopen op de schaal van een provincie. Hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken?
Door albert (jurist) op
Het grootste voordeel van deze decentralisatie zou toch zijn dat de gemeente de zorg dicht bij de jongere het best zou kunnen leveren. Maar als er eenheden van een mildoen worden gevormd, wat blijft daar dan van over? Dan had het rijk toch ook de zorg kunnen blijven inkopen en de gemeenten het recht kunnen geven om over de toekenning te kunnen beslissen? Dat zou veel onrust, administratieve rompslomp en verspilling van energie hebben voorkomen.