of 59250 LinkedIn

Gemeenten komen met crisismeldpunt kinderen

De 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant hebben opdracht gegeven tot de komst van een centraal regionaal meldpunt. Dit meldpunt – SpoedvoorJeugd − grijpt in bij een crisissituatie en regelt vervolghulp voor kinderen, jongeren en het gezin.  Het is een samenwerkginsverband tussen achttien organisaties die actief zijn op het gebied van jeugdzorg, verstandelijk gehandicapten, GGZ, welzijn en maatschappelijke opvang.

Om te voorkomen dat kinderen en jongeren in een acute crisis op hulp moeten wachten, hebben de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant opdracht gegeven tot de komst van een centraal regionaal meldpunt. Dit meldpunt – SpoedvoorJeugd − grijpt in bij een crisissituatie en regelt vervolghulp voor kinderen, jongeren en het gezin.

Uithuisplaatsing

Hiermee worden uithuisplaatsingen zoveel mogelijk voorkomen en kan het gezin zo snel mogelijk op eigen kracht verder, zo is de achterliggende gedachte. SpoedvoorJeugd ZuidoostBrabant gaat 1 september van start.

 

Veiligheid in gevaar

Het regionaal meldpunt komt in actie bij crisissituaties waarbij er voor een kind of jongere tot 23 jaar een ernstige bedreigende situatie is ontstaan. Het gaat daarbij om situaties waarbij de veiligheid van het kind en de stabiliteit van het gezin in gevaar zijn en die kunnen worden veroorzaakt door gedrags- of opvoedproblemen, gezinsproblemen en/of psychische problemen. Een medewerker van SpoedvoorJeugd kan binnen twee uur ter plaatse zijn. Binnen 24 uur wordt vervolghulp geregeld. Niet alleen kinderen, jongeren of hun ouders kunnen het meldpunt 24 uur per dag en 7 dagen per week bellen. Ook wijkteams, huisartsen, agenten, leerkrachten, buren, familieleden of vrienden kunnen bij een crisis bellen.

 

Achttien organisaties

De 21 Zuidoost-Brabantse gemeenten zijn opdrachtgever SpoedvoorJeugd Zuidoost Brabant. Het is een samenwerkginsverband tussen achttien organisaties die actief zijn op het gebied van jeugdzorg, verstandelijk gehandicapten, GGZ, welzijn en maatschappelijke opvang.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.