Advertentie
sociaal / Nieuws

Gedragscode rond sportvelden

Als het aan wethouder Sjef van Groningen uit het Gelderse Duiven ligt, is het afgelopen met het geschreeuw en gescheld in en om de sportvelden. Spelers en publiek moeten zich netjes gedragen. Van Groningen wil dat de sportclubs in zijn gemeente een gedragscode gaan hanteren, die bepaalt wat wel en niet mag.

26 november 2010

Spraakmaker: Sjef van Groningen

 

Een gedragscode. Dat klinkt nogal officieel…
We zijn als gemeente al geruime tijd bezig met een project waarin we ons richten op alcoholgebruik in kantines van sportclubs. Het opstellen van een gedragscode is daar een onderdeel van. Sport is emotie. Niet alleen bij profs, ook bij amateurs. Ik vind het belangrijk dat mensen zich normaal gedragen, zonder geschreeuw en gescheld. Dat is nergens voor nodig.

 

Loopt het aantal misdragingen uit de hand in uw gemeente?
Helemaal niet. Het gaat om een preventieve maatregel. Vanuit het verenigingsleven hoor ik uiteenlopende reacties op mijn plan, van ‘waar bemoei je je mee?!’ tot ‘goed dat er eindelijk iets aan gedaan wordt!’ Ik ben blij dat de discussie op gang gekomen is. Het zorgt ervoor dat mensen zich bewust worden van normen en waarden op het sportveld.

 

Hoe moet de gedragscode worden gehandhaafd?
De gemeente wil samen met alle sportclubs een convenant samenstellen, waarin de richtlijnen voor de gedragscode komen staan. De verantwoordelijkheid om spelers en publiek in het gareel te houden, ligt uiteindelijk bij de sportverenigingen zelf. En niet alleen bij het clubbestuur, ook de sporters en de toeschouwers zouden elkaar moeten corrigeren wanneer dat nodig is. We verwachten van de clubs dat zij hier straks aandacht aan besteden.

 

En als sportverenigingen zich niets van het convenant aantrekken?
Mochten clubs niets doen met de gedragscode, en mensen gaan hun boekje te buiten in en buiten het veld, dan kunnen wij als gemeente optreden. Dat kan bijvoorbeeld door te korten op subsidies. Maar dat is een uiterste maatregel. We hebben een goed contact met de sportclubs uit de regio, en dat willen we graag zo houden.

 

Vanaf wanneer moet iedereen zich netjes gaan gedragen op de club?
Het is de bedoeling dat sportclubs in de loop van volgend jaar met een gedragscode te maken krijgen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

greg / gregreg
I wish to extend our warmest welcome to Replica Handbags, Bag Online, Buy Handbags, Replica Bags, if you are looking for an option to buy a Leather Bag, Buy Replica Handbags Online, Outlet Handbags, Leather Handbags, Buy Chanel, there are many Flap Bag, Quilted Chanel, Chanel Bag Price, Replica Chanel, there is a large variety of fake Cheap Chanel, Chanel Handbags, Buy Chanel Online, A Handbag, you will see a paper A Bag, Lady Bag, Handbags Online, Black Handbag, Designer Handbags, there are several trustworthy replica online stores that sell excellent Cheap Handbags, Cheap Designer Bags.
Advertentie