Advertentie
sociaal / Nieuws

Frauderende Islamitische school moet 9 ton terugbetalen

De Raad van State heeft geoordeeld dat De Stichting Islamitische Scholen Helmond 9 ton terug moet betalen nadat ze grootschalige fraude hebben gepleegd.

08 februari 2012

De Stichting Islamitische Scholen Helmond moet definitief ruim 9 ton terugbetalen omdat er tot 2006 veel duur betaalde medewerkers en bestuurders op de loonlijst stonden.

Geen werk uitgevoerd
De Raad van State heeft dat woensdag geoordeeld in de zaak die de stichting tegen het ministerie van Onderwijs had aangespannen. Onder meer het standpunt van de minister dat de bestuursleden geen beleidswerk hebben uitgevoerd, is terecht, zegt de hoogste bestuursrechter.


Geen verhouding

Tijdens controles op de twee scholen in Helmond en Roermond in 2007 werd ontdekt dat behalve twee directeuren er zes of meer personen in dienst waren als beleidsmedewerker ofwel bestuurder. Het grote aantal hoog ingeschaalde personen stond in geen verhouding tot het werk dat past bij een bestuur voor twee relatief kleine scholen. Het geld dat de stichting kreeg, had gebruikt moeten worden voor onderwijs, oordeelde de minister.

Lees meer in het dossier: Fraude islamitische scholen

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie