of 59232 LinkedIn

Erik Gerritsen secretaris-generaal ministerie VWS

Gerritsen gaat per 1 juni aan de slag op het ministerie. Erik Gerritsen is nu nog bestuursvoorzitter van Jeugdbescherming regio Amsterdam, het voormalig Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam. Van 2000 tot 2007 was hij gemeentesecretaris van de Gemeente Amsterdam.

Erik Gerritsen wordt de nieuwe secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat meldt het ministerie. Hij volgt Leon van Halder op die voorzitter van de Raad van bestuur van de Radboud UMC is geworden.

Jeugdbescherming

Gerritsen gaat per 1 juni aan de slag op het ministerie. Erik Gerritsen is nu nog bestuursvoorzitter van Jeugdbescherming regio Amsterdam, het voormalig Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam. Van 2000 tot 2007 was hij gemeentesecretaris van de gemeente Amsterdam.

Politicoloog
Daarvoor was hij 10 jaar werkzaam bij de Rijksoverheid, onder meer als directeur Financieel-Economische Zaken en Plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en plaatsvervangend directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van Financiën. Erik Gerritsen is afgestudeerd politicoloog en Master of Information Management. Voor Binnenlands Bestuur schrijft Gerritsen wekelijks een column over jeugdzorg.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door veronika jong (pleegouder) op
Dhr. Gerritsen kan beter vervolgd worden wegens kinder mis- handeling omdat hij bewust feiten negeert om z'n prestige beleid uit te voeren,waardoor kinderen in de shit blijven en jeugdzorg dus werk blijft houden.
Door Ilja op
@jan van der kooi

Aan punt nr. 1 heeft Gerritsen flink aan bijgedragen.

2 en 3 zal ie keihard blijven tegenhouden.
Zet je verstand is aan.
Door jan van der kooi (Dutch Child Center) op
Erik Gerritsen op z'n plaats:
1 meer aandacht voor de botte,bizarre jeugdhulp
( 21.ooo kinds uit huis geplaatst
2 meer openheid en democratie bij die jeugdhulp
3 meer transparantie over de financiering
We wensen dhr.Gerritsen veel succes
Door Ilja op
PVDA baantjes carrousel blijft maar draaien.

Deze persoon hoort een jarenlange gevangenis straf uit te zitten voor de misdaden dat hij is begaan tegen de gezinnen en kinderen.
Door Linda op
@Bert: Wishfull thinking als je het mij vraagt. De werkvloer ziet de komst van deze arrogante manager met eerder met angst en beven tegemoet. Wie wel blij worden, zijn de ouders die de afgelopen jaren met de methoden van Bureau Jeugdzorg Amsterdam te maken kregen. Bij hen gast de vlag uit !
Door Bert op
De theorie en de praktijk samen geeft een praktisch evenwicht om een dergelijke klus te klaren. Hier wordt de werkvloer bij van.
Door Freek van Westen op
Staatssecretaris Martin van Rijn moet welhaast de wanhoop nabij zijn nu hij ten lange leste zijn vriendje Erik Gerritsen naar VWS haalt om de puinzooi rond decentralisaties van Jeugdwet en WMO op te ruimen.