Advertentie
sociaal / Nieuws

EC stemt in met 500 miljoen aan ESF subsidies

Nederland krijgt de komende jaren 507 miljoen euro uit het Europees Sociaal Fonds. De Europese Commissie heeft ingestemd met het Nederlandse programma. Het geld is bedoeld om jeugdwerkloosheid terug te dringen en voor de re-integratie van mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt.

19 september 2014

Duurzame inzet

Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met een arbeidsbeperking, werkloze 55-plussers, mensen zonder werk of uitkering, waaronder laagopgeleide vrouwen en gedetineerden. Daarnaast is een deel van het beschikbare Europese geld bestemd voor (ex-)leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs. Ook komt er geld beschikbaar voor duurzame inzetbaarheid, bijvoorbeeld om mensen langer en gezonder aan het werk te houden.

50 procent
Centrumgemeenten kunnen vanaf 1 mei al subsidie uit het ESF aanvragen voor projecten die maximaal 2 jaar duren. Daarbij geldt dat de subsidie maximaal 50 procent dekt van de projectkosten. De overige kosten komen voor rekening van de gemeenten die ze uitvoeren. Vanaf 1 oktober kan ook het UWV subsidieaanvragen doen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Opmerker
Direct bericht uitvaardigen dat organisatiebureaux en managers niet meer dan € 75.000 kunnen ontvangen voor de inspanningen. Een bonus evenmin.
Advertentie