of 59250 LinkedIn

Drenthe krijgt zes miljoen voor sectorplan

Om werklozen aan het werk te helpen stelt minister Asscher zes miljoen euro beschikbaar. Vanuit de regio komt daar nog eens drie miljoen bij.

Drenthe en Hardenberg hebben samen zes miljoen euro gekregen uit de pot voor regionale sectorplannen om de werkgelegenheid in het gebied een boost te geven. Dat heeft minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt.

Omscholen
Werkgevers, bonden, de provincie en betrokken gemeenten investeren zelf ook drie miljoen euro. Met het geld wordt een brug-ww met baangarantie voor één jaar bekostigd. Op die manier moeten 900 werkzoekenden en met ontslag bedreigde werknemers aan de slag geholpen worden in beroepen waar een tekort aan werknemers is. Tenminste 90 procent van de mensen die zijn omgeschoold krijgen ook daadwerkelijk een baan bij een nieuwe werkgever, is het plan.

Technische beroepen
In de regio Drenthe en Hardenberg is vooral vraag naar medewerkers in de technische beroepen zoals de metaal en bouw. Het werkloosheidspercentage is hoog in de regio en er zijn relatief veel laag opgeleiden terwijl werkgevers in toenemende mate vacatures hebben op MBO+ niveau. Een deel van de mensen zal over de grens, in Duitsland, aan de slag gaan. Drenthe is al langer bezig om haar werklozen in Duitsland op vacatures te plaatsen, omdat daar de werkloosheid lager is en het aantal vacatures hoger.

600 miljoen
Minister Asscher heeft voor de sectorplannen in totaal 600 miljoen euro te verdelen. In de derde aanvraagperiode voor de plannen die nu loopt is al voor 50 miljoen euro aan plannen ingediend. In totaal zijn ruim 120 aanvragen ingediend. De plannen kunnen nog tot 15 september ingeleverd worden.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.