of 59232 LinkedIn

Den Haag geeft 2,3 miljoen aan arme mensen

Naast geld voor jassen en schoenen voor kinderen, trekt de gemeente Den Haag ook geld uit om honderden mensen te helpen die een achterstand hebben bij het betalen van hun zorgpremie.
5 reacties

Ongeveer 2000 kinderen uit Den Haag, die opgroeien in armoede, krijgen binnenkort een winterjas en schoenen. Bijna 10.000 huishoudens met ouderen krijgen een extraatje van 125 euro. De gemeente Den Haag trekt in de komende maanden 2,3 miljoen euro uit om arme mensen te helpen. Dat heeft wethouder Rabin Baldewsingh (Sociale Zaken) donderdag bekendgemaakt.

Zorgpremie
Den Haag trekt ook geld uit om honderden mensen te helpen die een achterstand hebben bij het betalen van hun zorgpremie. ‘Met het extra geld van de gemeente wordt een project gestart waardoor deelnemers geen maandelijkse boete meer hoeven te betalen, weer aanvullend verzekerd zijn en hun schuld kunnen aflossen’, aldus Den Haag.

Eenmalige uitkering
Arme mensen krijgen dit jaar een eenmalige uitkering van het Rijk. Daarvoor trekt het kabinet 70 miljoen euro uit. Gemeenten moeten ervoor zorgen dat het geld op de goede plek terechtkomt. Den Haag zou ongeveer 3,5 miljoen ontvangen, maar dat is net niet genoeg. Sommige gezinnen dreigden daardoor buiten de boot te vallen, legt een woordvoerster uit. Daarom doet de gemeente er een half miljoen euro bij.

Geen bestemming
Volgens de gemeente hebben meer mensen recht op geld van het Rijk dan vooraf was berekend. Bovendien moet de gemeente kosten maken om het geld bij de juiste mensen te laten komen.

Den Haag had het aangekondigde bedrag nog op de plank liggen. Het was geld van het Rijk waarvoor nog geen bestemming was gevonden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Roffel op
Ja, ja, Den Haag. Met minimaal 1 wijk vol met lieden die het verrekken om hun poot uit te steken en te gaan werken. Maar liever in moskeeën en theehuizen rondhangen om plannen te smeden voor steun aan IS. De Nederlander voedt en kleedt ons toch wel, denken zij, en laat dat verdomd nou nog gebeuren ook.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Oh en ja, ook ik schaam me voor waar we naar afgedaald zijn; voedselbanken?!?!? Winkeliers gooien zelfs liever weg dan dat ze het weggeven..."...anders koopt straks niemand meer in de verwachting dat ze het krijgen..."!?!?!
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Investeer liever in inzicht en structurele begeleiding van gezinnen die met armoede worstelen. In gevallen is sturen op uitgavenpatronen en inzicht waar goedkoper vele malen effectiever als dit soort "plak"maatregelen. Laat ze zien hoe beter te besteden, te zien waar mogelijkheden zitten. Ik ken tal van gezinnen die tot deze doelgroep behoren. Nader onder de loep genomen; ze roken, drinken, kopen bij de AH, kopen liever 3 zakken chips als 6 appels, hebben een TV-abonnement waar mijn kinderen "jaloers" op zijn en is de mobiele telefoon een vervangend sociaal instrument. Bij een discussie heb ik hen het plaatje voorgehouden. Winterjas en schoenen; Zeeman...Wibra...HEMA, V&D, daar lopen mijn kinderen niet in??! Tja, de mijne dus wel... Aan de instelling dient iets te gebeuren, niet iedereen is zielig!
Door H. Wiersma (gepens.) op
Dit Haags beleid heeft met goed (landelijk) sociaal beleid niets meer te maken. De T. Faber - methode is volgens mij vele malen beter.
Door t. faber op
Dit is dweilen met de kraan open. Laat politiek Den Haag (lees: de rijksoverheid) eens doen wat wij als burgers van dit land van haar mogen verwachten: de zwakkeren in onze samenleving structurele bestaansmiddelen geven, waarmee zij kunnen rondkomen. Dus geen voedselbanken e.d., de schande des vaderlands.