Advertentie
sociaal / Nieuws

Daklozen krijgen briefadres van gemeenten

Het kabinet heeft met gemeenten afgesproken om daklozen op te sporen en ze een briefadres te geven. Dak- en thuislozen hebben vaak geen vast woonadres en ook geen briefadres, waardoor ze geen zorgverzekering en dus geen medische zorg hebben. Dat hebben ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) maandag bekend gemaakt.

03 mei 2016

Dak- en thuislozen hebben vaak geen vast woonadres en ook geen briefadres, waardoor ze geen zorgverzekering en dus geen medische zorg hebben. Het kabinet heeft met gemeenten afgesproken om deze mensen op te sporen en ze een briefadres te geven.

Zorgverzekering

Dat hebben ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) maandag bekend gemaakt. Van der Steur belooft ervoor te zorgen dat geen gedetineerde verzekeringsplichtige zonder zorgverzekering de gevangenis verlaat. Hierdoor moet het aantal mensen zonder zorgverzekering worden verminderd.


Briefdadres

Het ministerie van Volksgezondheid gaat er ook voor zorgen dat er een regeling komt dat in geval van nood zorg kan worden verleend zolang de benodigde papieren hiervoor nog niet in orde zijn. Hierna worden zo snel mogelijk het briefadres en de verzekering in orde gebracht.


Verwarde personen

Deze overeenkomst tussen de overheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt deel uit van een bredere aanpak van de problemen rond verwarde personen waartoe het kabinet onlangs besloot. Zo werkt de overheid samen met zorgverzekeraars om ervoor te zorgen dat er voldoende opvangplaatsen zijn voor verwarde mensen. Mensen met ernstige psychische problemen kunnen hierdoor eerder de zorg krijgen die ze nodig hebben. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Wat een fijne actie ! En dat daar geld voor is. Mooi!
Doornroosje24 / Floormanager
Tuurlijk is er geld
Er is geld genoeg
Mensen worden voor de gek gehouden.
Jantine
Als de dak en thuislozen maar goed en met respect behandeld worden door de ggz buiten hun nieuwe brievenbus om dan klinkt het goed.Want hier valt weer veel geld te verdienen.Een gouden zone.
Advertentie