of 59250 LinkedIn

CDA vraagt debat aan over ICT-drama bij SVB

Uit een uitzending van Zembla blijkt dat de SVB 43 miljoen euro heeft gestoken in de ontwikkeling van het zogeheten Multi Regelingen Systeem, maar dat het systeem geen moment heeft gefunctioneerd. Het CDA wil daarom een debat.
4 reacties

Het CDA heeft een debat aangevraagd over de mislukte invoering van een computersysteem bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 'Het gaat over onvoorstelbaar veel belastinggeld. We hebben dit al eerder gezien bij het UWV in 2006. Het ergste is: de overheid leert niet', aldus CDA-Kamerlid Mona Keijzer woensdag in De Nieuws BV (NPO1).

Kritische geluiden

Uit een uitzending van Zembla blijkt dat de SVB 43 miljoen euro heeft gestoken in de ontwikkeling van het zogeheten Multi Regelingen Systeem, maar dat het systeem geen moment heeft gefunctioneerd. Ook werd de SVB-manager die het project begeleidde, betaald door de ontwikkelaar van het systeem, het Franse ICT-bedrijf Capgemini. Kritische geluiden over die gang van zaken binnen de SVB werden de kop ingedrukt, aldus Zembla.

Stekker eruit

Het softwaresysteem werd ontwikkeld voor de uitbetaling van onder meer kinderbijslag en AOW. Het moest een flinke besparing opleveren. Maar de SVB trok er vorig jaar de stekker uit na een tussenrapportage van twee externe deskundigen. Zij concludeerden dat het systeem te ingewikkeld en te groot was. Mogelijk kunnen delen van het systeem alsnog worden gebruikt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Het begint zo langzamerhand opvallend te worden hoe slecht het Rijk presteert. Het wordt nu toch wel eens tijd dat er een grote bezem door veel departementen wordt gehaald. Vooral de ondersteunende diensten en de controle daarop falen in alle opzichten.
Door Krijn op
Mona Keizer en haar CDA hebben al ver voor de invoering van het nieuwe PGB-stelsel er voor gewaarschuwd dat de SVB niet voor die nieuwe taak was toegerust. Groot gelijk dat ze nu haar gelijk willen halen. Wanneer rotten Klijnsma en van Rijn nu eens op. Of moet de schade eerst nog veel groter worden ?
Door Paul (O.a Raadslid, in het veld als pro actief bewindvoerder) op
Boeiend... Vooral dat altijd ver achteraf constaterende,moetende maar niets toevoegende..
Door Donders (mederwerker) op
Ach wat lief van Mona welke politieke partij zat toen aan de knoppen,volgens mijn het CDA en nu weer in het verongelijk zitten.