of 59232 LinkedIn

CDA en D66 willen duidelijkheid over cijfers van Van Rijn

CDA en D66 vragen staatssecretaris Van Rijn (VWS) naar de oorzaken van de verschillende cijfers en of bekend is in hoeveel gemeenten de cijfers verschillen.

CDA en D66 willen van het kabinet weten wat het gaat doen om er voor te zorgen dat zorginstellingen de juiste cijfers en gegevens rondom de transitie jeugdzorg aanbieden aan de gemeenten? Deze en meer vragen stellen ze naar aanleiding van een artikel op Binnenlands Bestuur.

Correcte cijfers
In een brandbrief aan de Tweede Kamer uitten de G4 en G32 begin deze maand hun zorg over het ontbreken van correcte cijfers over de decentralisatie Jeugdzorg. In een ander artikel op de site van Zorgvisie werd gesteld dat gemeenten wat de Wmo betreft vanuit  het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ), het onderzoeksbureau Vektis (zorgverzekeraars) en het Centraal administratiekantoor (CAK) verschillende gegevens krijgen over aantallen cliënten. De Kamerleden Mona Keijzer (CDA) en Vera Bergkamp (D66) willen nu weten hoe het zit.

Noodwet
Ze vragen staatssecretaris Van Rijn (VWS) naar de oorzaken van de verschillende cijfers en of bekend is in hoeveel gemeenten de cijfers verschillen. Ook willen ze weten wat hij doet om er voor te zorgen dat de instellingen de gemeenten de juiste cijfers en gegevens aanbieden. Jeugdzorg Nederland pleit al langere tijd voor een noodwet om de problemen op te kunnen lossen. Beide Kamerleden willen van Van Rijn weten hoe hij hier tegenover staat. Volgende week is er een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer over de herziening van het stelsel jeugdzorg.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jos van veen op
ik vrees dat je daar lang op kunt wachten en als ze komen dan zijn de destructiecijfers duidelijker dan die die je vooraf ontvangt

Van Rijn is in fanatsyland, Romantisch fantasyland ,maar wel onderdeel van een eurofiel neoliberaal
kabinet.

Uiteindelijk zal hij ook de jeugdzorg willen privatiseren
zodra hij tot de ontdekking komt dat zijn fantasie teveel gaat kosten en teveel ellende zal voortbrengen..
Hij moet eerst eens door krijgen waar hij nu eigenlijk over praat

dit kabinet wel wel de lusten maar geen verplichtingen en lasten...dat laatste werkt niet prettig..