Advertentie
sociaal / Nieuws

Beschut werk in de maak

Nog niet alle gemeenten zijn daadwerkelijk begonnen met het creëren en invullen van beschutte werkplekken. Opvallend is dat gemeenten er voor kiezen om met tijdelijke dienstverbanden te werken. Dat blijkt uit gegevens van Brancheorganisatie voor de Sociale Werkvoorziening Cedris.

25 maart 2016

Zij heeft samen met adviseur Lokaal Publiek Domein Tom de Haas de invulling van beschut werk door negen gemeenten onder de loep genomen. In de publicatie Beschut Werk in de Praktijk worden beleidskeuzes, rolverdeling en de afbakening van de doelgroep bekeken. Ook wordt gekeken welke rechtspositie de doelgroep heeft, of het om publieke of private plaatsen gaat en hoe de plaatsen gefinancierd worden.

Het ging om de gemeenten Almere, Apeldoorn, Den Haag, Den Bosch, Leiden, Rotterdam, Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Acht van de negen gemeenten werken met tijdelijke dienstverbanden. Alleen Den Haag geeft aan dat een tijdelijk dienstverband na twaalf maanden omgezet wordt in een vaste aanstelling. Niet alle gemeenten hebben beschutte plekken gecreëerd en ingevuld. Daar waar in Almere acht mensen een dienstverband hebben, wacht bijvoorbeeld Rotterdam tot 2017 voordat het daadwerkelijk mensen laat instromen. In Leiden hebben vorig jaar drie mensen een dienstverband gekregen op een beschutte werkplek, in Venray twee. De manier waarop de publicatie is opgezet, maakt het mogelijk om verschillende werken zienswijzen van de gemeenten met elkaar te vergelijken.

De publicatie Beschut Werk in de Praktijk is te vinden via de website van Cedris.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie