Advertentie
sociaal / Nieuws

Amsterdamse prostituees boos over vroege sluiting

Ruim tweehonderd Amsterdamse prostituees uit het Wallengebied hebben een petitie ondertekend waarin ze zich verzetten tegen vroegere slutiingstijden.

10 april 2013

Meer dan 200 prostituees die achter Amsterdamse ramen werken, zijn boos over de nieuwe plannen van de gemeente om de openingstijden van raambordelen in te perken.

Petitie
Het Prostitutie Informatie Centrum dient namens de raamprostituees woensdagmiddag een petitie aan de gemeenteraad aan. Dat meldt Mariska Majoor, oprichtster van het informatiecentrum, woensdag. De petitie is ondertekend door 220 raamprostituees die werken op de Wallen, in het Singelgebied en aan de Ruysdaelkade in de hoofdstad. Zij vrezen voor hun veiligheid als ze niet meer de hele nacht mogen werken, omdat ze dan na hun werk midden in de nacht alleen over straat moeten. Ook zijn de dames bang dat ze inkomsten mislopen.

Andere opties
,,De maatregel rond sluitingsuren is mede bedoeld om prostituees te beschermen, daarom zouden de genoemde argumenten u tot nadenken moeten bewegen over andere opties'', stelt Majoor in de petitie aan de raadsleden. Het stadsbestuur kondigde begin dit jaar een aantal maatregelen aan om misstanden in de prostitutie tegen te gaan. Een van de plannen is om de ramen en bordelen door de week tussen 04.00 en 09.00 uur te sluiten en in het weekend tussen 05.00 en 09.00 uur.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Norman Waalre
OPLOSSING

Ik vind het slecht dat de gemeente Amsterdam zeer veel belastinggeld besteedt aan het opkopen van prostitutiepanden, zonder dat is aangetoond dat dat gedwongen prostitutie vermindert.



En of het beperken van de toegestane prostitutietijden helpt tegen gedwongen prostitutie, is ook maar de vraag.



De recherche moet zélf gedwongen prostitutie opsporen met verborgen videocamera's enzovoort, want gedwongen prostituees durven geen aangifte te doen uit angst voor dodelijke wraak tegen henzelf of hun familie in het buitenland!



Geef dwangpooiers doodstraf onder narcose, zodat ze familie van hun slachtoffers (prostituees) in buitenland niet kunnen vermoorden, uit wraak voor aangifte.



Singapore geeft criminelen extreem zware straffen en heeft sindsdien zeer weinig criminaliteit, volgens wetenschappelijk onderzoek. Er wonen in Singapore mensen die afkomstig zijn uit veel verschillende landen.



Verbied dat prostituees telkens naar ander adres verhuizen, want dat maakt politiecontrole op gedwongen prostitutie moeilijk.



Verplicht alle tv-soaps om voorlichting te verwerken in hun producties over gedwongen prostitutie, condoomgebruik, anticonceptie en SOA's. Dat kost overheid niets. Betaal controle daarop uit de bijbehorende boetes aan omroepen. Google-zoekactie: research "educational entertainment" television.



Vervang de term 'loverboys’ door 'dwangpooiers’,want de naam 'loverboys’ klinkt te weinig bedreigend en kan tienermeisjes juist aantrekken.



Overheid moet zélf peeskamers exploiteren op de Wallen, en grote bordelen in leegstaande kantoorgebouwen. Beveilig dat met politie, maatschappelijk werkers, SOA-experts, onbetaalde getrainde toezichtteams en veel vriendelijke militairen met pistool. Die militairen kosten niets extra, want worden nu toch al betaald door defensie. Ze moeten naast dit werk ook een aantal maanden per jaar gewoon militaire oefeningen blijven doen.



Onderzoek al deze creatieve vernieuwende voorstellen via wetenschappelijke proefprojecten, liefst samen met veel andere landen. Wetenschappelijke inzichten kunnen alleen verbeterd worden door creatieve hypothesen experimenteel te onderzoeken!



Raadpleeg buitenlandse top-experts op het gebied van “sexual slavery“.



Zoek op internet naar "evidence based“ "best practices“ tegen "forced prostitution“:



https://www.google.nl/search?q=%22forced+prostit …,or.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.ZWU&fp=2e3300bbe9290820&biw=853&bih=585



https://www.google.nl/search?q=%22forced+prostit …,or.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.ZWU&fp=2e3300bbe9290820&biw=853&bih=585



http://en.wikipedia.org/wiki/Forced_prostitution



Stem SP.
Advertentie