Advertentie
sociaal / Nieuws

Amsterdam gaat 500 uitgeprocedeerden opvangen

Tijdens de opvangperiode kijkt de asielzoeker met juristen of een verblijfsvergunning toch haalbaar is. Is het niet zo, dan wordt gericht aan terugkeer gewerkt. 'Werken aan perspectief is het kernbegrip en mensen krijgen hier de tijd en de ruimte voor', aldus de wethouder. Gemikt wordt op kleine locaties voor 50 tot 80 personen 'eerlijk verdeeld over de stad, niet alleen in de goedkope wijken, maar in elk stadsdeel'. De Amsterdamse opvangplaatsen moeten in juli 2019 open zijn.

12 december 2018
Asielzoekers.jpg
Shutterstock

Amsterdam gaat 500 plekken inrichten voor 24-uursopvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Ze mogen er maximaal anderhalf jaar blijven en kunnen die tijd gebruiken om over hun opties na te denken en aan hun zaak te werken, zegt verantwoordelijk wethouder Rutger Groot Wassink.

Kleine locaties

Tijdens de opvangperiode kijkt de asielzoeker met juristen of een verblijfsvergunning toch haalbaar is. Is het niet zo, dan wordt gericht aan terugkeer gewerkt. 'Werken aan perspectief is het kernbegrip en mensen krijgen hier de tijd en de ruimte voor', aldus de wethouder. Gemikt wordt op kleine locaties voor 50 tot 80 personen 'eerlijk verdeeld over de stad, niet alleen in de goedkope wijken, maar in elk stadsdeel'. De Amsterdamse opvangplaatsen moeten in juli 2019 open zijn. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Petra
Welnee, Amsterdam blijft onder Halalsema uitgeproduceerde asieleisers pamperen (en haar eigen burgers schofferen). Alsof het financieel tekort van de gemeente Amsterdam al niet groot genoeg is.
Bernard
Waanzin. De wethouder geeft ook nog eens aan dat een jurist wellicht kan kijken of er nog wat geregeld kan worden. Deze mensen zijn UIT geprocedeerd. Het staat vast dat ze weg moeten. Zorg dan ook dat ze ophoepelen en geef geen geld uit aan mensen die het niet verdienen. De inwoners van Amsterdam zijn de dupe. Maar ja moeten ze maar niet op extreem links stemmen. Dan weet je dat radicaal beleid tegen de eigen bevolking gevoerd wordt en dat elke logica overboord gaat. Ik vind het crimineel van het college.
Pierre / ambtenaar
Dacht dat ze uitgeprocedeerd waren. Volgens mij moet je dan bezig met het terugsturen en wel z.s.m.
Advertentie