of 59221 LinkedIn

Ambtenaar: ‘Onvoldoende voorbereid op decentralisatie’

Opmerkelijke uitkomst van de enquête van Binnenlands Bestuur en het NCRV-programma Altijd Wat is dat naarmate de omvang van de gemeente groter is, de werkvloer vaker zegt onvoldoende tot slecht te zijn voorbereid op de nieuwe taken.

Bijna de helft van de gemeenteambtenaren is onvoldoende tot slecht voorbereid op de overname van rijks- en provincietaken per 1 januari 2015. Eén op de vijf voorziet zelfs het uitbreken van chaos. 

Klaar voor extra taken
Opmerkelijke uitkomst van de enquête van Binnenlands Bestuur en het NCRV-programma Altijd Wat is dat naarmate de omvang van de gemeente groter is, de werkvloer vaker zegt onvoldoende tot slecht te zijn voorbereid op de nieuwe taken. Bij gemeenten boven de 150.000 inwoners is dat liefst 52 procent. Een fors deel van de ondervraagden heeft eveneens twijfels over de mate waarin de eigen gemeente klaar is voor de extra taken: 48 procent oordeelt dat die voorbereiding onvoldoende tot slecht is. Ook daarbij geldt dat ambtenaren en bestuurders in de grote(re) gemeenten het meest somber gestemd zijn.
Afbeelding
(klik hier voor vergroting)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
@Hans Jacobs. Wat heeft het ontslag van een ambtenaar in Godes naam te maken met deze operaties. U stelt zich op als een verjaardagsklant die ambtenaren wil afz..ken. Er zijn voldoende, vooral lagere ambtenaren, die zich een slag in de rondte werken maar enkel worden gezien als noodzakelijk kwaad. Luibakken heb je overal.
Door Hans Jacobs op
Wat een negatieve instelling. Waarom geen positieve instelling? We gaan zorgen dat alles op tijd klaar is, al moeten we misschien soms na vijven werken. Dat klinkt positiever. Zal het allemaal niet op tijd gereed zijn, ontslagen worden ambtenaren helaas toch niet.