of 59232 LinkedIn

'Aanbesteding groepsvervoer funest voor kwaliteit'

Brancheorganisatie KNV waarschuwt dat het groepsvervoer te goedkoop wordt aanbesteedt. Daar leidt de kwaliteit onder.
4 reacties

De aanbesteding van groepsvervoer door gemeenten gaat ten koste van de kwaliteit ervan. Ook gaan door het systeem taxibedrijven failliet en werken er per saldo minder mensen. Brancheorganisatie KNV bevestigde maandag een bericht hierover van de NOS.

Minder goede service
Volgens voorzitter Bertho Eckhardt kijken gemeenten steeds meer naar de prijs en minder naar de kwaliteit van het vervoer van gehandicapte kinderen, leerlingen en ouderen. Daardoor krijgen deze kwetsbare groepen naar zijn zeggen ook minder goede service geleverd.

Lokale overheid
De afgelopen jaren hebben 3000 chauffeurs hun baan verloren, 10 procent van het totaal. De budgetten voor de verschillende vormen van groepsvervoer komen steeds meer bij de lokale overheid te liggen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Eens met de Jonkheer. Dat gelazer met aanbestedingen moet een halt worden toegeroepen. Of het nu het groepsvervoer is, de zorg, of welk product of dienst ook die - boven een X-bedrag verplicht 'Europees' moet worden aanbesteed. Ben je bijvoorbeeld als organisatie net gewend aan je arbodienst en de door hun geleverde bedrijfsatrs, kan je weer gaan aanbesteden en - zo zijn we dan natuurlijk weer wel - de goedkoopste nemen en weer overstappen naar de volgende dienstverlener, dossiers overdragen en meer van die ellende. Het is helemaal niks.
Door Jonkheer Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Ja, de boekhouders van de coalitie van de Volkspartij Voor Demagogie en de Partij van de Armoe blijven nu eenmaal heilig geloven in het heil van de aanbesteding. De burger mag de prijs daarvoor betalen. Men vergeet dat op deze wijze alle betrokkenheid bij het werk en de cliënten verloren gaat, maar ja, dat interesseert een kille boekhouder weinig
Door Pierre op
Het gezegde is ook: wie het onderste uit de kan wil...

Gemeenten bekommeren zich vaak over allerlei informatie rond procesvoering en vergunningen (dingen die ze zelf goed snappen), maar o.a. aan gedegen financiële analyse van de contractpartij ontbreekt het nogal eens. Een partij die al bijna op omvallen staat of sterk afhankelijk is van een groot contract kan wel eens iets aanbieden wat ze bedrijfsmatig helemaal niet waar kan maken.
Door hoekstra (adviseur) op
De taxibranche gaat schoonmaak achterna: wurgcontract en, ontduiking vd cao en te lage prijzen afwentelen op de zwakste in de keten: de gebruikers en de werknemers. Het is de onvermijdelijke uitkomst van aanbestedingsprocedures. En dat gaat net zolang goed tot het fout gaat.