of 59221 LinkedIn

60 miljoen voor nieuwe ideeën sociale werkbedrijven

Innovatieve ideeën en hervormende plannen binnen de sw-bedrijven leveren geld op. Het rijk heeft 30 miljoen beschikbaar gesteld en gemeenten en fondsen hetzelfde bedrag.

Het rijk maakt 30 miljoen vrij voor vernieuwing in de sociale werkbedrijven. Omdat er is afgesproken dat hiervoor eenzelfde bedrag aan cofinanciering bij komt, bijvoorbeeld van gemeenten of uit fondsen, komt er in totaal 60 miljoen euro vrij.

Plannen indienen
De werkbedrijven kunnen op verschillende manier aanspraak maken op de extra financiën. Zo kunnen ze, al dan niet vanuit de arbeidsmarktregio, plannen indienen om wsw’ers en mensen uit de Participatiewet aan het werk te helpen.

Ontwikkeling begeleiders
Ook valt er geld te verdienen voor plannen waarbij stafmedewerkers en begeleiders zich verder kunnen ontwikkelen. Ideeën om de infrastructuur van de sw-bedrijven te verbeteren zijn eveneens geld waard. Want het plaatsen van kandidaten op de goede werkplek en het creëren van banen voor de doelgroep werkt het beste als in de arbeidsmarkregio goed wordt samengewerkt tussen werkgevers, bemiddelaars en werknemers.

Hervormingen
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 'De expertise die bij sw-bedrijven is opgebouwd in de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer is van onschatbare waarde. Met het geld dat nu beschikbaar komt, kunnen hervormingen en innovaties worden doorgevoerd. Hierdoor kunnen gemeenten bij de uitvoering van de Participatiewet gebruik blijven maken van de expertise van sw-bedrijven. Nu, en in de toekomst”.
 
Kans 

Job Cohen, voorzitter van Cedris is optimistisch over de extra middelen: ‘De kansen zijn er, maar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen niet zomáár aan de slag’, aldus Cohen. ‘Sociale werkbedrijven kunnen mensen begeleiden. Samen met werkgevers creëren ze geschikte werkplekken. Deze 60 miljoen is een kans om de expertise en dienstverlening van de branche zodanig verder te ontwikkelen dat meer mensen een werkplek krijgen waar ze tot hun recht komen.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door HenkM (ZZPer) op
Wiet telen? In ieder gaval een gecontroleerde omgeving, winstgevend en oplossing voor de achterdeur.....
Door Jan 334 ( wsw mederwerker) op
Hoe is het mogelijk in Nederland dat er van die politici zijn die zo met de zwakste in de maatschappij omgaan.nu is er 60 miljoen om de groot vedieners binnen de WSW dus ambtenaren die moeten worden opgeleid om meer mensen met een beperking op het bijstandnivo te laten werk.de VNG wil niet eens praten over een goede CAO.
Door Roffel (mederwerker) op
Wat is dit weer een lul verhaal eerst de arbeidsbeperten onder te schuiven bij een uitkeringsinstantie (partipatiewet) mensen de baan en arbeid en loon afpakken CAO uit kleden ze zijn bezig die afteschaften.w