of 59232 LinkedIn

507 miljoen voor werkgelegenheidsprojecten

Werkgelegenheidsprojecten op het gebied van re-integratie in Nederland kunnen rekenen op een subsidie van 507 miljoen euro van het Europees Sociaal Fonds.
3 reacties

Werkgelegenheidsprojecten op het gebied van re-integratie in Nederland kunnen rekenen op een subsidie van 507 miljoen euro van het Europees Sociaal Fonds. Dat maakte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid woensdag bekend.

Niks op de plank
Het geld is bedoeld om gedetineerden, 50-plussers, werkloze jongeren mensen met een arbeidsbelemmering aan het werk te krijgen. 
Staatssecretaris Jetta Kleinsma reageerde verheugd: ,,Tot 2020 is veel Europees geld te verdelen. Wat mij betreft blijft niks op de plank liggen. De komende jaren moeten 125.000 banen worden gecreëerd voor mensen met een beperking. Dat is een enorme uitdaging. Zowel voor werkgevers als voor gemeenten die heel veel op zich af zien komen.''

Eerlijke arbeidskansen
Het ESF is het belangrijkste Europese middel om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan werk te helpen en te zorgen voor eerlijke arbeidskansen voor alle EU-burgers.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Michel van Oostveen (Market Developer ) op
Geachte geïnteresseerden,

Onderstaande mail sturen wij nar gemeenten en werkgeversservicepunten, indien u meer informatie wilt dan stuur ik u graag onze brochure of bel mij voor inhoudelijke inzichten over ons concept.

Ik zoek contact met beleidsbepaler(s) rond de uitvoering van de participatiewet 2015.
Ik werk voor een Interim Management bureau wat gemeenten ondersteunt met re-integreren. Wij hebben sinds kort een samenwerkingsverband met een partij die een re-integratieplan (lean) heeft ontwikkeld, waarbij eerst via een procesoptimalisatie project, geld wordt gegenereerd bij de ondernemer, wat als budget kan gaan dienen om de 5% medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te kunnen nemen. Daarnaast ontstaan binnen het geoptimaliseerde proces, de betreffende elementaire taken (jobcarving/crafting/IHW) per medewerker.
Het betreft een door de TU van Twente beproefde methode, wat van grote waarde kan zijn voor gemeenten en bedrijven als antwoord op de uitvoering van de participatiewet 2015.

Graag zou ik een afspraak maken met u en andere geïnteresseerde collega's, om het model en onze inzichten te delen en van gedachten te wisselen over de mogelijkheden. Ik heb een brochure bijgevoegd.

Met gemeente Den Haag, Utrecht, Nijmegen en Apeldoorn zijn we al in gesprek. Ook enkele werkgeversservicepunten (Amsterdam, Almere, Enschede, Friesland en Venlo) hebben interesse in ons plan.

Met vriendelijke groet / Kind regards,

Michel van Oostveen

Market Developer
Healthcare & Zorg


Perselectief
Herman Heijermansstraat 46
3451 AN Vleuten

mobiel: +31638912391
e-mail: michel.van.oostveen@outlook.com
website: http://www.perselectief-interim.nl
Door easymoney op
Wat zijn eigenlijk de resultaten voor de vorige werkgelegenheidsprojecten?
Worden er ook ondernemers uitgenodigd om dit steunen?

In het verleden zijn veel van dit soort projecten gestart, maar zelden wordt gesproken over de resultaten. En wat blijkt vaak ook, valt de subsidie weg, valt ook de baan weg.
Tja, het klinkt niet echt als een duurzame oplossing. Misschien werkt dit wel:
- verlaging van de collectieve lastendruk voor de werkgevers en werknemers
- het verlagen de uitgaven van de overheid ipv het verhogen van de inkomsten middels verhoging van de belastingen.
- verminderen administratieve lastendruk
- verminderen van wetten en regels etc.
Het grappige is, van mijn oplossing, is dat dit gepromoot wordt door de overheid, maar NOOIT wordt uitgevoerd.
Door pl op
..gaat het geld naar de echte doelgroepen of gaat het 'business as usual' in de kastjes van NGOs/NPOs verduisterd?...