of 59232 LinkedIn

440 van de 600 miljoen uitgegeven voor banenplannen

Van de 600 miljoen euro die het kabinet heeft uitgetrokken voor banenplannen is tot dusver circa 440 miljoen euro uitgegeven. Over de banenplannen zijn afspraken gemaakt met vakbonden en werkgevers in het sociaal akkoord. Sectoren kunnen een aanvraag indienen.
2 reacties

Van de 600 miljoen euro die het kabinet heeft uitgetrokken voor banenplannen is tot dusver circa 440 miljoen euro uitgegeven. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. In totaal zijn 79 plannen goedgekeurd en in uitvoering.

Sociaal akkoord
Over de banenplannen zijn afspraken gemaakt met vakbonden en werkgevers in het sociaal akkoord. Sectoren kunnen een aanvraag indienen. Asscher legt dan een bedrag op tafel, op voorwaarde dat bonden en werkgevers eenzelfde som beschikbaar stellen. Het gaat vooral om scholing en begeleiding naar ander werk.

Geen extra werkgelegenheid

Vanuit de oppositie is er nogal wat kritiek. CDA en D66 zeggen dat de plannen niet voor extra werkgelegenheid zorgen. Maar volgens Asscher is het voorkomen van werkloosheid ook belangrijk. Dinsdag praat de minister met deelnemers aan banenplannen om hun ervaringen te horen.

Herstel van arbeidsmarkt

Asscher schrijft dat er steeds meer signalen zijn van herstel van economie en arbeidsmarkt. Het aantal faillissementen loopt terug, het aantal uitzenduren neemt toe en de werkloosheid daalde afgelopen jaar licht. Voor dit jaar heeft het Centraal Planbureau een verdere daling voorspeld. Een tegenvaller was wel dat de werkloosheid in december weer wat toenam.

Ouderen/jongeren

Volgens Asscher is de arbeidsmarktpositie van ouderen de afgelopen decennia sterk verbeterd. De leeftijd waarop zij met werken stoppen is flink gestegen. Dat neemt niet weg dat ouderen moeilijk weer aan de slag komen als ze hun baan hebben verloren. De arbeidsmarkt voor jongeren lijkt zich de afgelopen maanden naar verhouding gunstiger te ontwikkelen. Volgens Asscher profiteren jongeren doorgaans als eerste van economisch herstel. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk bongers (burger) op
Beste Asscher ik daag je uit om nu eens duidelijk op papier aan te geven waaraan die 440 miljoen is uitgegeven en wat het het resultaat is van die uitgegeven 440 miljoen.

Zo af en toe hoor je iets over het banenplan van mevrouw Sterk. Wat wel raar is dat wanneer je haar vragen stelt over resultaten je helemaal niets hoort anders dan de eeuwige stilte die je ook bij het kabinet hoort wanneer je een vraag stelt om uitleg en verduidelijking
Door henk op
En wat is het resultaat van die 440 miljoen???? Eigenlijk zegt Ascher het zelf al: er zijn geen banen bijgekomen 0,0 of misschien wel afgegaan. Immers, Volgens Asscher is De leeftijd waarop ouderen met werken stoppen flink gestegen.
Erg spijtig dat we een verloren generatie hebben en veel geld kwijt zijn. U weet in elk geval waarop u zeker niet moet stemmen: NIET op de VVD, PVDA, D66 en andere steunbetuigers van deze regering.