of 59232 LinkedIn

3 miljoen voor nieuwe stadsinitiatieven Rotterdam

Met een jaarlijks bedrag van ruim 3 miljoen euro wil de gemeente Rotterdam nieuwe initiatieven voor de stad vanuit de bevolking gaan stimuleren. Het project CityLab010 vervangt het zogeheten stadsinitiatief.
Reageer

Met een jaarlijks bedrag van ruim 3 miljoen euro wil de gemeente Rotterdam nieuwe initiatieven voor de stad vanuit de bevolking gaan stimuleren. Het project CityLab010 vervangt het zogeheten stadsinitiatief, waardoor afgelopen jaren onder meer een loopbrug in het centrum en een overdekte ijsbaan werden gerealiseerd.

Maatschappelijk relevant
Dat maakte verantwoordelijk wethouder Pex Langenberg donderdag bekend. Vanaf april kunnen Rotterdammers ideeën bij de gemeente aandragen. Voorwaarde is dat ze innovatief en maatschappelijk relevant zijn. De initiatieven mogen geen winstoogmerk of primair commercieel belang hebben. Bovendien moeten ze na de startbijdrage op eigen benen kunnen staan.

Laboratorium
Tot eind 2015 kunnen Rotterdammers nieuwe initiatieven kenbaar maken. 'Door maatschappelijke vraagstukken aan Rotterdammers voor te leggen en een innovatiebudget beschikbaar te stellen wordt Rotterdam hét maatschappelijk laboratorium van Nederland', stelt Langenberg. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.