of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Voor projecten om armoede en schulden te bestrijden is ook de komende twee jaar 8 miljoen euro beschikbaar. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft besloten een bestaande subsidieregeling te verlengen tot 2019.

  8 miljoen beschikbaar voor bestrijden armoede en schulden

  3 reacties

  Voor projecten om armoede en schulden te bestrijden is ook de komende twee jaar 8 miljoen euro beschikbaar. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft besloten een bestaande subsidieregeling te verlengen tot 2019.

 • Niet alleen de gemeente Den Haag, maar ook andere gemeenten kiezen ervoor om armoede onder kinderen te bestrijden door het vergoeden van smartphones. Het is een eigen afweging die gemeenten moeten maken, benadrukt staatssecretaris Klijnsma. Maar ze vindt het goed als andere gemeenten het voorbeeld volgen.

  Meer gemeenten vergoeden smartphone

  Niet alleen de gemeente Den Haag kiest ervoor om armoede onder kinderen te bestrijden door het vergoeden van smartphones. Ook andere gemeenten nemen initiatieven in die richting. Gemeenten moeten hun eigen afweging maken, benadrukt staatssecretaris Klijnsma. Maar ze vindt het goed als andere gemeenten het voorbeeld volgen.

 • Drie van de tien sportverenigingen zien de financiële toekomst somber in. Dat zegt het Mulier Instituut in Utrecht, dat onderzoek doet naar sportzaken. Vooral kleinere clubs, clubs zonder accommodatie en zaalsportverenigingen hebben het financieel soms knap lastig.

  Veel sportverenigingen in financieel zwaar weer

  Reageer

  Drie van de tien sportverenigingen zien de financiële toekomst somber in. Dat zegt het Mulier Instituut in Utrecht, dat onderzoek doet naar sportzaken. Vooral kleinere clubs, clubs zonder accommodatie en zaalsportverenigingen hebben het financieel soms knap lastig.

 • In 2016 kwamen 447 nieuwe signalen binnen bij het verzamelpunt zorgfraude. Dat is iets meer dan de 428 signalen in 2015. 14 procent van alle signalen ging over het persoonsgebonden budget. Dat blijkt uit de rapportage Signalen Zorgfraude 2016 van het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ).

  447 signalen zorgfraude in 2016

  In 2016 zijn 447 nieuwe signalen binnengekomen bij het verzamelpunt zorgfraude. Dat is iets meer dan de 428 signalen in 2015. Dat blijkt uit de rapportage Signalen Zorgfraude 2016 van het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ). 14 procent van alle signalen ging over persoonsgebonden budgetten. 

 • Het kabinet zal een 'paar honderd miljoen euro' uittrekken om te voorkomen dat uitkeringsgerechtigden en een deel van de gepensioneerden er volgend jaar op achteruitgaan in hun koopkracht. Dat meldden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van NRC.

  'Honderden miljoenen voor koopkracht minima'

  2 reacties

  Het kabinet zal een 'paar honderd miljoen euro' uittrekken om te voorkomen dat uitkeringsgerechtigden en een deel van de gepensioneerden er volgend jaar op achteruitgaan in hun koopkracht. Dat meldden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van NRC.

 • Duizend aankomende Haagse brugklassers die opgroeien in gezinnen met weinig geld krijgen een smartphone met toegang tot internet. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) overhandigt maandag de telefoons aan de eerste 250 kinderen.

  Haagse kinderen krijgen smartphone

  18 reacties

  Duizend aankomende Haagse brugklassers die opgroeien in gezinnen met weinig geld krijgen een smartphone met toegang tot internet. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) overhandigt maandag de telefoons aan de eerste 250 kinderen.

 • Foto: Hans Tak

  Evidence based naar Amerikaans voorbeeld

  ‘Onderzoeken wat werkt moet normaal worden bij het opstellen van beleid.’ Dat zegt David Medina, oprichter van Results for America (RFA), een Amerikaanse non-profitorganisatie die ervoor zorgt dat meer en meer lokale overheden hun beleid evidence based of in ieder geval ‘evidence informed’ maken. En daar kan Nederland nog wat van leren.

 • Sinds 2012 stijgt ieder jaar het aantal minderjarige kinderen in bijstandsgezinnen. Vorig jaar woonden 230.000 kinderen in een gezin op bijstandsniveau. Er zijn vooral meer kinderen uit Syrië en Eritrea in bijstandsgezinnen.

  Asielkinderen vaker in bijstand

  6 reacties

  Sinds 2012 stijgt ieder jaar het aantal minderjarige kinderen in bijstandsgezinnen. Vorig jaar woonden 230.000 kinderen in een gezin op bijstandsniveau. Er zijn vooral meer kinderen uit Syrië en Eritrea in bijstandsgezinnen.

 • Weet u hoeveel kinderen in Nederland in armoede opgroeien? Grote kans dat het aantal hoger is dan u denkt. De helft van de Nederlanders onderschat namelijk hoeveel kinderen in armoede leven, blijkt uit de jaarlijkse Kansenmonitor.

  Armoede groter dan gedacht

  Weet u hoeveel kinderen in Nederland in armoede opgroeien? Grote kans dat het aantal hoger is dan u denkt. De helft van de Nederlanders onderschat namelijk hoeveel kinderen in armoede leven, blijkt uit de jaarlijkse Kansenmonitor.