of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Volgens de gemeente Den Haag biedt de organisatie hulp aan 37 jongeren en kinderen. De gemeente zorgt ervoor dat een andere jeugdhulpaanbieder de hulp en zorg tijdig overneemt. 'Daarbij is de inzet om de cliënten op de huidige locaties van Melius Zorg te houden. Stabiliteit en het borgen van de veiligheid van de cliënten staan voorop.'

  Haagse zorggroep Melius Zorg moet werk staken

  1 reactie

  De zorg van hulpverleningsinstelling Melius Zorg in Den Haag laat zo veel te wensen over, dat de organisatie alle cliënten binnen twee weken moet overdragen aan een andere zorgaanbieder. Ook mogen er geen nieuwe cliënten worden aangenomen, meldt de Inspectie Gezondheidszorg maandag.

 • Tilburg liet werklozen werken in NS-werkplaats waar ze blootgesteld werden aan het gevaarlijke antiroestmiddel chroom-6. Het OM kijkt of er fouten zijn gemaakt.

  OM kijkt naar oud werklozenplan gemeente Tillburg

  Reageer

  Het Openbaar Ministerie is bezig met een oriënterend onderzoek naar de NS-werkplaats in Tilburg, waar personeel jarenlang is blootgesteld aan het gevaarlijke antiroestmiddel chroom-6. 'We onderzoeken of er aanknopingspunten zijn voor een strafrechtelijk onderzoek', zei een OM-woordvoerster zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in het Brabants Dagblad.

 • De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een voormalig schuldhulpambtenaar van de gemeente Goes veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zij zou zeker twee ton hebben verduisterd.

  Celstraf voor frauderende schuldhulpambtenaar Goes

  De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een voormalig schuldhulpambtenaar van de gemeente Goes veroordeeld tot één jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zij zou zeker twee ton hebben verduisterd van haar werkgever en de GR De Bevelanden.

 • Verhoging van de eigen bijdrage leidt ertoe dat ouderen en langdurig zieken minder thuiszorg afnemen. Bij elke 10 procent verhoging van de eigen bijdrage daalt de zorgvraag gemiddeld met 2,6 procent, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB). Het effect is wel kleiner dan werd verondersteld.

  Hogere eigen bijdrage remt gebruik thuiszorg

  Verhoging van de eigen bijdrage leidt ertoe dat ouderen en langdurig zieken minder thuiszorg afnemen. Bij elke 10 procent verhoging van de eigen bijdrage daalt de zorgvraag gemiddeld met 2,6 procent, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB). Het effect is wel kleiner dan werd verondersteld.

 • De gemeente Groningen moet binnen twee weken de verslagen van keukentafelgesprekken uit 2015 aan 140 cliënten vrijgeven. Als de gemeente dat niet doet, stapt de FNV naar de rechter.

  Groningen de fout in met keukentafelgesprek

  Als de gemeente Groningen niet binnen twee weken de verslagen van keukentafelgesprekken uit 2015 aan 140 cliënten vrijgeeft, stapt de FNV naar de rechter. Op die verslagen zijn de herindicaties voor huishoudelijke hulp gebaseerd. Als de gemeente blijft weigeren, eist de bond tevens een dwangsom die kan oplopen tot 1.260 euro per cliënt.

 • Beschut werk is voor gemeenten gemiddeld genomen goedkoper dan arbeidsmatige dagbesteding. Dat blijkt uit de eerste maatschappelijke kosten-batenanalyse naar beschut werk, die Cedris en SBCM lieten uitvoeren. Beschut werk heeft meestal een positief kosten-batensaldo. Op de lange termijn leidt investeren in beschut werk tot een besparing op publieke middelen.

  Gemeente beter af met beschut werk

  Beschut werk heeft meestal een positief kosten-batensaldo. Op de lange termijn leidt investeren in beschut werk tot een besparing op publieke middelen. Dat blijkt uit de eerste maatschappelijke kosten-batenanalyse naar beschut werk, die Cedris en SBCM lieten uitvoeren. Beschut werk is voor gemeenten gemiddeld goedkoper dan arbeidsmatige dagbesteding.

 • Personen die willen scheiden, moeten dat ook in de toekomst aan de rechter voorleggen. Het nieuwe kabinet wil niet dat een ambtenaar van de burgerlijke stand een scheiding mag gaan afhandelen, zoals het vorige kabinet had voorgesteld.

  Geen scheiding door ambtenaar burgerlijke stand

  Personen die willen scheiden, moeten dat ook in de toekomst aan de rechter voorleggen. Het nieuwe kabinet wil niet dat een ambtenaar van de burgerlijke stand een scheiding mag gaan afhandelen, zoals het vorige kabinet had voorgesteld.

 • Werkgevers bij de overheid voelen zich het meest verantwoordelijk voor het faciliteren van de combinatie van zorg en werk.

  Overheid goede werkgever voor zorgende ambtenaar

  Ambtenaren hebben het in verhouding goed wanneer zij naast hun werk ook zorgtaken moeten vervullen. Overheidswerkgevers voelen zich bovengemiddeld verantwoordelijk voor het faciliteren daarvan. Toch kan het nog beter, volgens onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Ondersteuning bieden is namelijk ook in het belang van de werkgever, want het verzuim onder bijvoorbeeld mantelzorgende ambtenaren is hoog.

 • Een Rotterdams initiatief om ex-gedetineerden weer een plekje in de samenleving te bezorgen heeft de Hein Roethofprijs gekregen. Het project Heilige Boontjes Koffie biedt jongeren onder de 27 jaar een leer-werktraject in een koffiebar, bij een webshop voor koffie en een branderij. De jury is vooral te spreken over de ‘originele en enthousiaste aanpak'.

  Roethofprijs voor koffieproject ex-gedetineerden

  1 reactie

  Een Rotterdams initiatief om ex-gedetineerden weer een plekje in de samenleving te bezorgen heeft de Hein Roethofprijs gekregen. Het project Heilige Boontjes Koffie biedt jongeren onder de 27 jaar een leer-werktraject in een koffiebar, bij een webshop voor koffie en een branderij. De jury is vooral te spreken over de ‘originele en enthousiaste aanpak'.