of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De Amsterdamse Rekenkamer heeft een interactieve kaart ontwikkeld van het gebied rondom de Oude Kerk en de Damstraat. In de kaart is onder meer het aantal raambordelen te zien tussen 2008 en 2017. Van ieder pand is de ontwikkeling in onder meer foto’s te volgen.

  Interactieve kaart van gemeentelijke aanpak de Wallen

  De Amsterdamse Rekenkamer heeft een interactieve kaart ontwikkeld van het gebied rondom de Oude Kerk en de Damstraat. In de kaart is onder meer het aantal raambordelen te zien tussen 2008 en 2017. Van ieder pand is de ontwikkeling in onder meer foto’s te volgen.

 • Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge geeft maandag de aftrap voor 'de Week tegen Kindermishandeling'. Er wordt dan ook een onderzoek van de Kinderombudsman gepresenteerd naar wat gemeenten doen om kindermishandeling en huiselijk geweld te voorkomen.

  Week tegen kindermishandeling in teken van samenwerking

  1 reactie

  Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge geeft maandag de aftrap voor 'de Week tegen Kindermishandeling'. Er wordt dan ook een onderzoek van de Kinderombudsman gepresenteerd naar wat gemeenten doen om kindermishandeling en huiselijk geweld te voorkomen.

 • Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo springt in de bres voor de werknemers van Siemens in zijn gemeente. Die hebben vrijdag te horen gekregen dat de gasturbinefabriek waar ze werken, misschien dichtgaat.

  Burgemeester neemt het op voor Siemenspersoneel

  1 reactie

  Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo springt in de bres voor de werknemers van Siemens in zijn gemeente. Die hebben vrijdag te horen gekregen dat de gasturbinefabriek waar ze werken, misschien dichtgaat.

 • Het aantal 75-plussers dat begeleiding, verpleging of hulp bij huishouden en verzorging krijgt, is tussen 2014 en 2016 met 13% afgenomen, schrijft het Sociaal Cultureel Planbureau.

  Minder 75-plussers krijgen hulp

  Het aantal 75-plussers dat begeleiding, verpleging of hulp bij huishouden en verzorging krijgt, is tussen 2014 en 2016 met 13 procent afgenomen, schrijft het Sociaal Cultureel Planbureau in het jaarlijkse rapport met kerncijfers over zorg en ondersteuning. De grootste afname is te zien tussen 2014 en 2015.

 • Staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt dat de machtingsfunctie voor DigiD problemen van bewindvoerders en mentoren in de toekomst weg kan nemen. Nu klagen bewindvoerders van bijvoorbeeld dementerende mensen dat ze aangewezen zijn op nodeloos veel papierwerk.

  Bewindvoerders klagen over DigiD

  Staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt dat de machtingsfunctie voor DigiD problemen van bewindvoerders en mentoren in de toekomst weg kan nemen. Nu klagen bewindvoerders van bijvoorbeeld dementerende mensen dat ze aangewezen zijn op nodeloos veel papierwerk.

 • Tweede Kamerlid Nevin Özütok (Groenlinks) pleit voor onderzoek naar de democratische controle op de besluitvorming binnen Gemeenschappelijke Regelingen. Zij dient om die reden donderdag een motie in.

  GroenLinks wil onderzoek democratische controle GR’s

  Tweede Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) pleit voor onderzoek naar de democratische controle op de besluitvorming binnen Gemeenschappelijke Regelingen. Zij dient vandaag tijdens de bespreking van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken een motie in, gericht aan minister Ollongren.

 • De aanbesteding van de specialistische jeugdhulp door de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond (GRJR) is definitief. De Rotterdamse rechtbank verklaarde alle bezwaren die zes jeugdhulpaanbieders in kort gedingen maakten, ongegrond.

  Rijnmond wint kort gedingen aanbesteding Jeugdhulp

  De aanbesteding van de specialistische jeugdhulp door de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond (GRJR) is definitief. De Rotterdamse rechtbank verklaarde alle bezwaren die zes jeugdhulpaanbieders in kort gedingen maakten, ongegrond.

 • Volgens Kriens is de financiële rek er bij veel gemeenten uit omdat ze de afgelopen jaren al hun reserves hebben moeten aanspreken. Een deel is volgens haar ‘aan het leeglopen.’ Als het kabinet de gewenste energietransitie voor elkaar wil krijgen en daarvoor op investeringen van de gemeenten rekent, zullen volgens haar toch eerst de problemen in het sociaal domein goed moeten worden afgerond.

  VNG: jeugdzorg gaat voor klimaat

  Gemeenten gaan volgens Jantine Kriens niet meewerken aan de kabinetsplannen op het gebied van verduurzaming en energietransitie, als niet eerst wordt gepraat over de financiële tekorten in het sociaal domein. 

 • De gemeente Tilburg mag niet van GGZ-Breburg verwachten dat het taken in de hoogspecialistische jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert, heeft de voorzieningenrechter bepaald.

  Tilburg op vingers getikt om tarieven jeugd-GGZ

  De gemeente Tilburg mag niet van GGZ-Breburg verwachten dat het taken in de hoogspecialistische jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert, heeft de voorzieningenrechter bepaald. De aanbestedingsprocedure door de regio Hart van Brabant voor 2018 moet opnieuw worden gestart.

 • Wat doe je als gemeente wanneer je zorgaanbieder omvalt. Voorbeelden uit Utrecht, enNijmegen.

  Als je zorgaanbieder omvalt ..

  Faillissementen, fraude en mismanagement. Wie de kranten erop naslaat, kan zien dat om deze redenen meerdere zorgaanbieders dit jaar – soms plotseling - omvielen. Wat doen gemeenten eraan om continuïteit van zorg voor cliënten te garanderen? Hebben ze een plan B? Binnenlands Bestuur kreeg een kijkje in de keuken bij Utrecht en Nijmegen.