of 59180 LinkedIn

Nieuws

 • Bij de gemeente Amsterdam worden zeven programma's ingevoerd om de wachttijden voor jeugdzorg in te korten.

  Zeven programma's om wachttijd jeugdzorg te verkorten

  5 reacties

  Amsterdamse jeugdhulpaanbieders hebben zeven programma's ingediend bij de gemeente om de wachttijden in de jeugdzorg te verkorten. Verantwoordelijk wethouder Simone Kukenheim (jeugd) had hier eerder dit jaar om gevraagd en een bedrag van 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

 • Negentien Limburgse gemeenten gaan vanaf woensdag inwoners met een campagne gericht waarschuwen voor de gevolgen van drugshandel en drugsproductie. Met de nieuwe campagne ‘Wat staat er op het Spel?’ willen de initiatiefnemers mensen bewust maken van wat hen te wachten staat als ze betrapt worden.

  Limburgse gemeenten in actie tegen drugs

  Reageer

  Negentien Limburgse gemeenten gaan vanaf woensdag inwoners met een campagne gericht waarschuwen voor de gevolgen van drugshandel en drugsproductie. Met de nieuwe campagne ‘Wat staat er op het Spel?’ willen de initiatiefnemers mensen bewust maken van wat hen te wachten staat als ze betrapt worden.

 • Veel regels zijn voor een groeiende groep Nederlanders te ingewikkeld geworden. Zij lopen een verhoogd risico om in de schulden te raken, blijkt uit een onderzoek van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). De raad roept overheden en organisaties op om de regels eenvoudiger te maken.

  RVS: Ingewikkelde regels oorzaak schulden

  1 reactie

  Veel regels zijn voor een groeiende groep Nederlanders te ingewikkeld geworden. Zij lopen een verhoogd risico om in de schulden te raken, blijkt uit een onderzoek van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). De raad roept overheden en organisaties op om de regels eenvoudiger te maken.

 • Gemeenten zijn per 1 januari 2017 verplicht beschut werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In de eerste helft van 2016 bleef het aantal beschutte werkplekken dat gemeenten zouden moeten creëren namelijk ver achter bij de verwachtingen: 115 in plaats van 3200. Een kwart van de gemeenten bood helemaal geen beschut werk aan. Het ministerie publiceerde in januari een lijst met aantallen beschut werk per gemeente voor 2017 en voorlopige aantallen voor 2018. Gemeenten mogen vijf jaar doen om de doelstelling (3200) voor 2016 te halen en krijgen in die periode (tot 2020) jaarlijks een bonus. Einddoelstelling voor 2048 is 30 duizend beschutte werkplekken.

  Bonus beschut werk blijft onbenut

  Een groot deel van de bonussen voor gemeenten voor het creëren en voortzetten van beschut werkplekken blijft onbenut. Het totaalbudget voor 2017 was 11 miljoen euro. De uitkering over 2015 en 2016 is 1,156 miljoen euro. Reden: het achterblijven van het aantal plekken.

 • Wie zijn de Enschedeërs die een beroep doen op de Wmo of jeugdzorg? Aangeschafte data van commerciële partijen geeft de gemeente nieuwe inzichten om haar capaciteit binnen het sociaal domein beter te benutten. ‘Wij geloven dat een datagedreven gemeente de toekomst heeft.’

  Enschede koopt commerciële data over burgers

  Wie zijn de Enschedeërs die een beroep doen op de Wmo of jeugdzorg? Aangeschafte data van commerciële partijen geeft de gemeente nieuwe inzichten om haar capaciteit binnen het sociaal domein beter te benutten. ‘Wij geloven dat een datagedreven gemeente de toekomst heeft.’

 • D66-Kamerlid Ingrid van Engelshoven hoopt dat een breed gesteunde motie helpt om gedwongen aanbesteding van jeugdreclasserings- en jeugdbeschermingsteken te stoppen. De motie spoort minister Plasterk aan om hierover snel duidelijkheid te verschaffen aan gemeenten. 'Hij is daar verantwoordelijk voor en moet de vakministers achter de broek zitten.'

  Kamer: stop gedwongen aanbesteding jeugdreclassering

  Met een breed gesteunde motie hoopt D66-Kamerlid Ingrid van Engelshoven dat gedwongen aanbesteding van jeugdreclasserings- en jeugdbeschermingstaken ten einde komt. De motie spoort minister Plasterk aan om hierover snel duidelijkheid te verschaffen aan gemeenten. 'Hij is daar verantwoordelijk voor en moet de vakministers achter de broek zitten.'

 • Demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA, SZW) laat een onderzoek doen naar het sociaal minimum in de Nederlandse gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Tot het onderzoek is besloten om de bestaanszekerheid in Caribisch Nederland te garanderen en armoede beter te kunnen bestrijden.

  Onderzoek armoede op de Caraïben

  Demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA, SZW) laat een onderzoek doen naar het sociaal minimum in de Nederlandse gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Tot het onderzoek is besloten om de bestaanszekerheid in Caribisch Nederland te garanderen en armoede beter te kunnen bestrijden.

 • Bewoners van de beruchte camping Fort Oranje in het Brabantse dorp Rijsbergen hebben woedend gereageerd op het besluit van eigenaar om het vakantiepark al op 3 juli te sluiten. Een aantal bewoners meldde zich donderdagochtend bij het gemeentehuis in Zundert voor uitleg. De gemeente heeft daarom besloten om het gemeentehuis te sluiten.

  Bewoners Fort Oranje boos, gemeentehuis dicht

  Reageer

  Bewoners van de beruchte camping Fort Oranje in het Brabantse dorp Rijsbergen hebben woedend gereageerd op het besluit van eigenaar om het vakantiepark al op 3 juli te sluiten. Een aantal bewoners meldde zich donderdagochtend bij het gemeentehuis in Zundert voor uitleg. De gemeente heeft daarom besloten om het gemeentehuis te sluiten. Een gemeentevertegenwoordiger is naar de camping gestuurd om de boze bewoners te woord te staan, aldus een woordvoerster.

 • Amsterdam krijgt er flink wat woningen bij voor mensen met een laag inkomen. Het stadsbestuur wil dat er tot 2025 20.000 sociale huurwoningen bij komen.

  Amsterdam zet in op goedkope huurhuizen

  Reageer

  Amsterdam krijgt er flink wat woningen bij voor mensen met een laag inkomen. Het stadsbestuur wil dat er tot 2025 20.000 sociale huurwoningen bij komen. Bij nieuwbouwprojecten wordt de maatstaf: 40 procent sociale huur, 40 procent middeldure huur- en koopwoningen en 20 procent dure huur- en koopwoningen.

 • Gemeenten en zorgaanbieders moeten snel duidelijkheid verschaffen over de lengte van regionale wachtlijsten in de psychiatrische jeugdhulp. Zorgaanbieders die ‘vol’ zitten, moeten dit melden bij de gemeente. Gemeenten kunnen dan regionaal kijken of er meer budget voor psychiatrische jeugdzorg zal worden uitgetrokken. En gemeenten moeten met zorgaanbieders vaker langjarige contracten sluiten, om de ‘bedrijfsrisico’s’ van acute opvangplekken of sporadische zware zorg te ondervangen.

  VWS: langjarige afspraken maken tussen gemeenten en zorgaanbieders

  Gemeenten en zorgaanbieders moeten snel duidelijkheid verschaffen over de lengte van regionale wachtlijsten in de psychiatrische jeugdhulp. Zorgaanbieders die ‘vol’ zitten, moeten dit melden bij de gemeente. Gemeenten kunnen dan regionaal kijken of er meer budget voor psychiatrische jeugdzorg zal worden uitgetrokken. En gemeenten moeten met zorgaanbieders vaker langjarige contracten sluiten, om de ‘bedrijfsrisico’s’ van acute opvangplekken of sporadische zware zorg te ondervangen.