of 59016 LinkedIn

Zijn vrouwen de verliezers op de arbeidsmarkt?

Reageer

AfbeeldingHet regent ontslagen in de zorg en de werkloosheid in deze sector neemt enorm toe. Omdat het werk voor het overgrote deel door vrouwen wordt uitgevoerd, is hun positie op de arbeidsmarkt in gevaar. Kunnen gemeenten - waaraan de zorgportefeuille goeddeels wordt toevertrouwd - het tij straks keren? En hoeveel soelaas biedt het sectorplan zorg? In het november-nummer van UWV Magazine online laten hoogleraar Tineke Abma, Marianne Smitsmans, wethouder in Roermond en Matthijs Bruns van UWV hun licht schijnen over deze kwestie.

Verder in UWV Magazine online het onlangs gesloten ‘Wokakkoord’, over de inzet van Aziatische koks in Nederlandse restaurants. Dit akkoord heeft het verstrekken van tewerkstellingsvergunningen onder de aandacht van een breder publiek gebracht. Toch blijft dit onderdeel van het werk van UWV onderbelicht. Wanneer is zo’n vergunning eigenlijk nodig? En welke afwegingen maakt UWV?

 

UWV-beleidsadviseur Ronald van Bekkum heeft een essay over de langdurige werkloosheid in ons land. U kunt reageren op zijn tekst. Verder verschillende korte nieuwsberichten over de sociale zekerheid. Lees hier het in UWV Magazine online.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWVMagazine oktober 2016

Afbeelding

Twee jaar Participatiewet

Sinds de invoering van de Participatiewet ontfermt de gemeente zich over ‘kwetsbare jongeren’. Marion van Limpt van Baanbrekers, een samenwerkingsverband van drie Brabantse gemeenten, waarschuwt dat jongeren uit het speciaal onderwijs tussen wal en schip dreigen te vallen. Dat en meer over twee jaar Participatiewet in het oktobernummer van UWVMagazine online.

 

Ook in dit nummer: CIO Aart van der Vlist van UWV over de noodzaak om te investeren om de ICT te vereenvoudigen en moderniseren. Verder in dit onlinenummer aandacht voor internationale fraude met uitkeringen.

Whitepapers

Columns