of 59221 LinkedIn

Zijn vrouwen de verliezers op de arbeidsmarkt?

Reageer

AfbeeldingHet regent ontslagen in de zorg en de werkloosheid in deze sector neemt enorm toe. Omdat het werk voor het overgrote deel door vrouwen wordt uitgevoerd, is hun positie op de arbeidsmarkt in gevaar. Kunnen gemeenten - waaraan de zorgportefeuille goeddeels wordt toevertrouwd - het tij straks keren? En hoeveel soelaas biedt het sectorplan zorg? In het november-nummer van UWV Magazine online laten hoogleraar Tineke Abma, Marianne Smitsmans, wethouder in Roermond en Matthijs Bruns van UWV hun licht schijnen over deze kwestie.

Verder in UWV Magazine online het onlangs gesloten ‘Wokakkoord’, over de inzet van Aziatische koks in Nederlandse restaurants. Dit akkoord heeft het verstrekken van tewerkstellingsvergunningen onder de aandacht van een breder publiek gebracht. Toch blijft dit onderdeel van het werk van UWV onderbelicht. Wanneer is zo’n vergunning eigenlijk nodig? En welke afwegingen maakt UWV?

 

UWV-beleidsadviseur Ronald van Bekkum heeft een essay over de langdurige werkloosheid in ons land. U kunt reageren op zijn tekst. Verder verschillende korte nieuwsberichten over de sociale zekerheid. Lees hier het in UWV Magazine online.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWVMagazine Online september 2017

Afbeelding

Schatkist met gegevens

In de polisadministratie van UWV zijn de loon- of uitkeringsgegevens te vinden van zo’n 12 miljoen Nederlanders. Private en publieke partijen maken gebruik van deze gegevens, waaronder ook veel gemeenten. In dit nummer van UWV Magazine duiken we in de polis en zien we hoe data-analyse wordt ingezet om bepaalde informatie te genereren of trends te signaleren. 

 

Verder in dit nummer van UWV Magazine o.a. aandacht voor een opmerkelijk initiatief in de Haagse Schilderswijk om werkloze buurtbewoners te helpen.

 

 

 

 

 

Whitepapers

Columns