of 59142 LinkedIn

Zijn vrouwen de verliezers op de arbeidsmarkt?

Reageer

AfbeeldingHet regent ontslagen in de zorg en de werkloosheid in deze sector neemt enorm toe. Omdat het werk voor het overgrote deel door vrouwen wordt uitgevoerd, is hun positie op de arbeidsmarkt in gevaar. Kunnen gemeenten - waaraan de zorgportefeuille goeddeels wordt toevertrouwd - het tij straks keren? En hoeveel soelaas biedt het sectorplan zorg? In het november-nummer van UWV Magazine online laten hoogleraar Tineke Abma, Marianne Smitsmans, wethouder in Roermond en Matthijs Bruns van UWV hun licht schijnen over deze kwestie.

Verder in UWV Magazine online het onlangs gesloten ‘Wokakkoord’, over de inzet van Aziatische koks in Nederlandse restaurants. Dit akkoord heeft het verstrekken van tewerkstellingsvergunningen onder de aandacht van een breder publiek gebracht. Toch blijft dit onderdeel van het werk van UWV onderbelicht. Wanneer is zo’n vergunning eigenlijk nodig? En welke afwegingen maakt UWV?

 

UWV-beleidsadviseur Ronald van Bekkum heeft een essay over de langdurige werkloosheid in ons land. U kunt reageren op zijn tekst. Verder verschillende korte nieuwsberichten over de sociale zekerheid. Lees hier het in UWV Magazine online.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWVMagazine Online april 2017

Afbeelding

'Goed gedaan'

Ondanks bezuinigingen en wetswijzigingen heeft UWV het goed gedaan. Dit stelt Francine Giskes van de Algemene Rekenkamer in het aprilnummer van UWVMagazine online. Of de organisatie nog een bezuinigingsronde aankan, moet volgens haar worden betwijfeld.

 

In hetzelfde nummer kijken de drie leden van de Raad van Bestuur van UWV terug op 2016 en verder. Bestuurslid Fred Paling: ‘We zijn er mede in geslaagd om vorig jaar 12.700 arbeidsgehandicapten aan het werk te helpen. Maar aan het werk helpen is één, aan het werk houden blijkt lastiger. Dat is een belangrijk aandachtspunt de komende tijd.’

Whitepapers

Columns