of 59080 LinkedIn

Zijn vrouwen de verliezers op de arbeidsmarkt?

Reageer

AfbeeldingHet regent ontslagen in de zorg en de werkloosheid in deze sector neemt enorm toe. Omdat het werk voor het overgrote deel door vrouwen wordt uitgevoerd, is hun positie op de arbeidsmarkt in gevaar. Kunnen gemeenten - waaraan de zorgportefeuille goeddeels wordt toevertrouwd - het tij straks keren? En hoeveel soelaas biedt het sectorplan zorg? In het november-nummer van UWV Magazine online laten hoogleraar Tineke Abma, Marianne Smitsmans, wethouder in Roermond en Matthijs Bruns van UWV hun licht schijnen over deze kwestie.

Verder in UWV Magazine online het onlangs gesloten ‘Wokakkoord’, over de inzet van Aziatische koks in Nederlandse restaurants. Dit akkoord heeft het verstrekken van tewerkstellingsvergunningen onder de aandacht van een breder publiek gebracht. Toch blijft dit onderdeel van het werk van UWV onderbelicht. Wanneer is zo’n vergunning eigenlijk nodig? En welke afwegingen maakt UWV?

 

UWV-beleidsadviseur Ronald van Bekkum heeft een essay over de langdurige werkloosheid in ons land. U kunt reageren op zijn tekst. Verder verschillende korte nieuwsberichten over de sociale zekerheid. Lees hier het in UWV Magazine online.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWVMagazine januari 2017

Afbeelding

Banenafspraak: De schwung is eruit

 

Op papier is er nog groei van het aantal banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar het enthousiasme onder werkgevers is sterk tanende. ‘De schwung is eruit,’ stelt banenambassadeur Aart van der Gaag spijtig vast in het februarinummer van UWVMagazine. ‘Ik merk in de praktijk dat bedrijven die aanvankelijk enthousiast meedachten nu teleurgesteld afhaken.’

 

Verder in dit nummer aandacht voor relatief onbekende ziektebeelden. Dit kan leiden tot een gebrek aan herkenning en erkenning. Voor mensen die aan dergelijke ziektes lijden kan dit grote gevolgen hebben, zoals het niet toekennen van een uitkering.

Whitepapers

Columns