of 59232 LinkedIn

Stopzetten uitkering leidt tot meer ziekte

Een bezuiniging op de sociale zekerheid kan leiden tot een groter beroep op de gezondheidszorg en daarmee per saldo hogere kosten.
2 reacties

Een bezuiniging op de sociale zekerheid kan leiden tot een groter beroep op de gezondheidszorg en daarmee per saldo hogere kosten. Onderzoeker Anne Gielen van de Erasmus Universiteit vertelt hierover in het aprilnummer van UWVMagazine online. In het magazine aandacht voor Gielen en andere sprekers op het ESB-UWV symposium, waarbij wetenschappers, uitvoerders, beleidsmakers en politici naar aanleiding van gepubliceerde onderzoeken met elkaar in gesprek gingen over een goede balans tussen activeringsbeleid en sociale zekerheid.

Dit nummer gaat ook in op de Wet banenafspraak en quotum arbeidsgehandicapten, die per 1 januari 2017 van kracht wordt. Om zicht te houden op wie er binnen de doelgroep van de banenafspraak vallen, houdt UWV een doelgroepregister bij. Niet bepaald een gemakkelijke opgave. Fred Paling van de raad van bestuur van UWV ziet een “lastige startfase”. “Dat heeft mede te maken met de grote hoeveelheid nieuwe taken die gemeenten op hun bord hebben gekregen.”

 

Gerrit van der Meer, voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad, plaatst kanttekeningen bij de toelating tot het register. Hij maakt zich vooral zorgen over de leerlingen uit het praktijkonderwijs. “Als zij niet worden toegelaten tot het doelgroepregister, zullen zijn achteraan in de rij blijven staan.”

 

Lees UWVMagazine online

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reageer op dit artikel

Door bianca (docent) op
de kwalificatieplicht oprekken tot 27 jaar betekend mensen nog langer gegiizeld houden in een schoolsysteem wat voor vele niet niet werkt(denk even aan de 20000 thuiszitters en niet schoolgaanden omdat het passend onderwijs absoluut niet past) Men moet ophouden het onderwijs als opossing te zien, als iemand niet wil of kan leren op de manier die aangeboden wordt waarom dan niet gewoon in de praktijk zoals vroeger wel mogelijk was en dan werkend leren van gezel tot meester. een 18 jarige dwing je al niet meer. laat staan een volwassenen van 22 23 24 25 26 en 27 jaar, de problemen die je dan kweekt zijn nog veel groter. School leidt bij deze mensen op tot onmacht ipv zelfstandigheid!
Door ton duong (assemblagemedewerker A) op
ik maakt teveel zorgen in de bij werken in de WSW. het gaat heel lang finacieel niet meer goed. voor huidige wsw ers is gebrek aan initatief , capaciteiten, ze hebben lang geen recht op gelijke kansen op onderwijs. Vroeger van uit speciaal onderwijs, zonder diploma aan het werk., ook voor bijstandsmensen arbeidsmarkt perspectief zeer zwak gekwaliceerd onderwijspeil. onderwijsinspectie kom langs, hoogste tijd voor goed banenplan in diverse sectoren, wij willen voorstel doen voor 2016 Startkwalificatieplicht in te voeren voor iedereen tot 27 jaar , ook speciaal en passend onderwijs. ik kan de hele leven niet met bijstandsuitkering meer aan van 40 jaar in de bijstand.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWVMagazine Online september 2017

Afbeelding

Schatkist met gegevens

In de polisadministratie van UWV zijn de loon- of uitkeringsgegevens te vinden van zo’n 12 miljoen Nederlanders. Private en publieke partijen maken gebruik van deze gegevens, waaronder ook veel gemeenten. In dit nummer van UWV Magazine duiken we in de polis en zien we hoe data-analyse wordt ingezet om bepaalde informatie te genereren of trends te signaleren. 

 

Verder in dit nummer van UWV Magazine o.a. aandacht voor een opmerkelijk initiatief in de Haagse Schilderswijk om werkloze buurtbewoners te helpen.

 

 

 

 

 

Whitepapers

Columns