of 59100 LinkedIn

Regionale trendrapportage banenafspraak - stand van zaken eerste kwartaal 2016

Reageer

Gemeenten en werkgevers hebben behoefte aan inzicht in de voortgang van de banenafspraak op regionaal niveau. Daarom publiceert UWV op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Werkkamer sinds het derde kwartaal van 2015 een regionale trendrapportage banenafspraak. Er is een tweede rapportage verschenen. Deze geeft de stand van zaken weer van eind eerste kwartaal 2016.

De regionale trendrapportage is gebaseerd op gegevens uit het doelgroepregister. Het doelgroepregister wordt gevuld met data uit verschillende bronnen van UWV, Panteia (voor Wsw) en CBS (voor WIW/ID). De aanleverende partijen zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de aangeleverde informatie.

Cijfers zijn indicatief
De regionale trendrapportage geeft een indicatie over de voortgang van het aantal banen per arbeidsmarktregio ten opzichte van de nulmeting. De trendrapportage wordt niet gebruikt om te bepalen of de quotumheffing ingevoerd gaat worden. De Werkkamer heeft een indicatieve verdeling gemaakt van de te realiseren banen per arbeidsmarktregio tot en met 2016, maar deze indicatieve verdeling is geen afspraak over de te behalen aantallen per regio. De banenafspraak is immers een afspraak op landelijk niveau.

Meer informatie
Er is een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden opgesteld over de landelijke monitor banenafspraak en de regionale trendrapportage
.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWVMagazine Online februari 2017

AfbeeldingSamen schulden te lijf

 

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt zeker voor het maken van schulden. Vandaar dat UWV zich actief gaat bemoeien met de preventie. Om dat effectief te kunnen doen is de samenwerking gezocht met Schuldhulpmaatje, een vrijwilligersorganisatie die een belangrijke tool in de strijd tegen schuld heeft ontwikkeld. Lees hierover in het nieuwste UWVMagazine online.

 

Verder aandacht voor doorwerken na de AOW-leeftijd. Een bijkomend effect hiervan is dat vaker een beroep zal worden gedaan op de WIA. Ed Berendsen, senior beleidsadviseur bij UWV Kenniscentrum hierover: ‘Een zestigplusser heeft tien keer zoveel kans om in de WIA te belanden dan een dertiger.’

Whitepapers

Columns