of 59232 LinkedIn

Privacy en ICT in UWV Magazine Online

Privacy en ICT in UWV Magazine Online
Reageer

De greep van de overheid op ICT en de bescherming van de privacy van burgers zijn hete hangijzers. In het mei-nummer van UWVMagazine online aandacht voor deze onderwerpen, en wat we eraan kunnen doen. Onder andere Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) en Europarlementariër Judith Sargentini komen aan het woord.

Gegevens van burgers die in de bestanden van (semi)overheidsorganisaties als UWV zijn opgeslagen, mogen nooit op straat terechtkomen. “Mensen vinden het tegenwoordig heel gewoon om persoonlijke informatie open en bloot te delen via Facebook, maar wij als overheidsorganisatie moeten aan hogere standaarden voldoen”, aldus Yuri Bobbert, chief information security officer bij UWV in het online magazine.

 

Ook in dit nummer aandacht voor ICT  bij de overheid. De parlementaire commissie die vorig jaar onderzoek deed naar ICT-projecten, was niet mals met haar conclusies. Gebrek aan kennis, controle en professionaliteit bij de bestuurders van overheidsorganisaties zorgt voor enorme verspilling van tijd en geld. Heel veel moet anders, en vooral beter. UWV maakt er werk van. José Lazeroms, lid van de raad van bestuur vertelt hierover in dit nummer van UWVMagazine Online.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWVMagazine Online september 2017

Afbeelding

Schatkist met gegevens

In de polisadministratie van UWV zijn de loon- of uitkeringsgegevens te vinden van zo’n 12 miljoen Nederlanders. Private en publieke partijen maken gebruik van deze gegevens, waaronder ook veel gemeenten. In dit nummer van UWV Magazine duiken we in de polis en zien we hoe data-analyse wordt ingezet om bepaalde informatie te genereren of trends te signaleren. 

 

Verder in dit nummer van UWV Magazine o.a. aandacht voor een opmerkelijk initiatief in de Haagse Schilderswijk om werkloze buurtbewoners te helpen.

 

 

 

 

 

Whitepapers

Columns