of 59250 LinkedIn

De toekomst van werk

De toekomst van werk. Robotisering, automatisering en zelfsturende systemen. Hoe ziet de toekomst van werk eruit?
Reageer

Robotisering, automatisering en zelfsturende systemen. Hoe ziet de toekomst van werk eruit? In het nieuwste Kennisverslag zoomt UWV in op de gevolgen van technologische ontwikkelingen. In opdracht van UWV heeft TNO een methodiek ontworpen waarmee functieveranderingen als gevolg van technologische ontwikkelingen in kaart worden gebracht. Deze functieprofielenmethodiek kan UWV helpen om werkzoekenden gerichtere informatie te bieden over vaardigheden en competenties die nodig zijn om het werk te kunnen doen.

Technologische ontwikkelingen hebben invloed op werk. In de toekomst zullen banen veranderen of zelfs verdwijnen. Dit vraagt om aanpassingsvermogen van werkenden en van werkzoekenden.

 

Impact

Het onderzoek belicht twaalf beroepen waar technologie een grote impact op werk heeft. De lasser en de assemblagemedewerker krijgen bijvoorbeeld te maken met automatisering en robotisering van het productieproces. De opkomst van webwinkels heeft gevolgen voor de verkoopmedewerker en administratief medewerkers krijgen te maken met automatisering en digitalisering van processen. Voor dit soort beroepen is het van belang om te weten welke taken veranderen door technologische ontwikkelingen.

 

European Employers Day

De veranderingen van functies als gevolg van technologische ontwikkelingen staan centraal tijdens een bijeenkomst die UWV organiseert voor grote landelijke werkgevers op 20 november aanstaande. De onderzoekers presenteren de bevindingen uit het rapport en adviseurs van UWV en werkgevers brengen samen de te verwachten veranderingen in functies in kaart met behulp van de functieprofielenmethodiek. De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de European Employers Day, waarbij in meerdere Europese landen de publieke organisaties voor arbeidsvoorziening activiteiten organiseren. Het thema dit jaar is 'Let's talk about skills and discover all talents'

 

Download hier het UWV Kennisverslag

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWVMagazine Online december 2017

AfbeeldingIedereen werk?

Elk jaar buigt een groep jonge afgestudeerden zich in ?de Nationale DenkTank over een actueel maatschappelijk probleem ?en bedenken hier praktische oplossingen voor. Begin december presenteerden de deelnemers het resultaat. Tien concrete oplossingen moeten eraan bijdragen dat in 2025 iedereen in Nederland perspectief op werk heeft. Verder in UWV Magazine online: de gevolgen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voor organisaties en overheden. Zij moeten vanaf volgend jaar verantwoorden hoe zij gegevens gebruiken.

Whitepapers