of 59232 LinkedIn

De aorta van Nederland

Reageer

Afbeelding

De loonaangifteketen, waarvan CBS, Belastingdienst en UWV de eigenaren zijn, is een van de grootste informatieketens van de overheid, met onder andere gegevens over lonen en dienstverbanden. Hapert deze ‘aorta van de BV Nederland’ dan zitten vitale organen van de samenleving plots danig in het nauw. Maar gelukkig is die kans vrijwel nihil, verzekert Piet Stam, ketenregisseur bij UWV in het maartnummer van UWVMagazine online.

 

In dit nummer ook aandacht voor de trendwatchers van UWV. Zij kijken vooruit naar de dienstverlening van de toekomst. Is die volkomen digitaal? Kun je straks nog bellen naar UWV? Krijgen we zelfdenkende computers? Lees meer in UWVMagazine online.

 

Lees UWVMagazine online

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWVMagazine Online september 2017

Afbeelding

Schatkist met gegevens

In de polisadministratie van UWV zijn de loon- of uitkeringsgegevens te vinden van zo’n 12 miljoen Nederlanders. Private en publieke partijen maken gebruik van deze gegevens, waaronder ook veel gemeenten. In dit nummer van UWV Magazine duiken we in de polis en zien we hoe data-analyse wordt ingezet om bepaalde informatie te genereren of trends te signaleren. 

 

Verder in dit nummer van UWV Magazine o.a. aandacht voor een opmerkelijk initiatief in de Haagse Schilderswijk om werkloze buurtbewoners te helpen.

 

 

 

 

 

Whitepapers

Columns