of 59004 LinkedIn

Barometer 50-plus: meer oudere ww-ers vinden werk

Reageer

In de periode juli-augustus van dit jaar hebben 10.584 werkzoekende 50-plussers een baan gevonden, 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de tweede barometer 50-plus, waarin UWV op een toegankelijke manier, met behulp van infographics, een beeld geeft van de werkzoekende 50plusser.

De barometer bevat naast kerncijfers ook korte verwijzingen naar de actualiteit, achtergrondverhalen, interviews en een column.

Uit deze barometer 50-plus blijkt dat ouderen op dit moment vooral werkzaam zijn in de zorg en bij de overheid. Jongeren daarentegen zijn vooral vertegenwoordigd in de handel en in de horeca. Veel 50-plussers investeren in zichzelf door het volgen van een opleiding, zo laat te barometer zijn op basis van cijfers van NCOI. Een op de vijf studenten van een praktijkopleiding is 50 jaar of ouder.

Verder in deze uitgave een column van Lodewijk Asscher. Volgens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het sociaal onaanvaardbaar en economisch onverantwoord om oudere werkzoekenden langdurig aan de kant te laten staan. “Ik voel het als mijn plicht om me voor deze 50-plussers in te blijven zetten”, aldus de minister.

De informatie uit de barometer mag vrij worden gebruikt, met vermelding van UWV als bron.

De barometer is hier te vinden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWVMagazine oktober 2016

Afbeelding

Twee jaar Participatiewet

Sinds de invoering van de Participatiewet ontfermt de gemeente zich over ‘kwetsbare jongeren’. Marion van Limpt van Baanbrekers, een samenwerkingsverband van drie Brabantse gemeenten, waarschuwt dat jongeren uit het speciaal onderwijs tussen wal en schip dreigen te vallen. Dat en meer over twee jaar Participatiewet in het oktobernummer van UWVMagazine online.

 

Ook in dit nummer: CIO Aart van der Vlist van UWV over de noodzaak om te investeren om de ICT te vereenvoudigen en moderniseren. Verder in dit onlinenummer aandacht voor internationale fraude met uitkeringen.

Whitepapers

Columns