of 59250 LinkedIn

Evelien Meester

Teammanager Juridische Facilitering en Vakbekwaamheid. Specialist op het terrein van de Participatiewet. Denkt graag mee met gemeenten over nieuwe innovatieve oplossingen binnen het sociaal domein. Toekomstgericht, duurzaam, integraal en met draagvlak. Bekeken vanuit meerdere invalshoeken en disciplines.

 

“Ik vind het leuk om de grenzen op te zoeken”

 

“Ik vind het prettig dat het werk bij Stimulansz heel afwisselend is. Je hebt de mogelijkheid om je steeds in nieuwe werkvelden te specialiseren. Het past goed bij me omdat ik de tijd krijg om me te verdiepen in de inhoud. Wat ik doe, doe ik namelijk graag goed. Ook als dat betekent dat ik hele lange dagen moet maken om het af te krijgen. Het is inspirerend om bij gemeenten over de vloer te komen en daarnaast ook op kantoor te werken aan allerlei juridische vraagstukken.

Ik ben specialist op het terrein van de Participatiewet. Ik geef trainingen en juridisch advies. Ook schrijf ik handreikingen en maak ik normensets voor interne controle (KiC). Verder ondersteun ik gemeenten bij de implementatie van nieuwe wetgeving. Vooral de combinatie van werkzaamheden vind ik interessant. Mijn nieuwste uitdaging is om wat meer de breedte in te gaan voor het Platform bezwaar en beroep.

Ik sport graag (bootcamp) en dan vind ik het leuk om tot het uiterste te gaan. Daarnaast hou ik van bergbeklimmen en dan loop ik altijd door naar de top. Mijn kinderen lopen goed mee, maar als ze moe worden dan draag ik ze. Ik ga door tot de grens en zoek die graag op. Zo heb ik weleens twee kinderen omhoog gedragen om de top te bereiken.”

 

Telefoon: 06 57 31 15 77
evelien.meester@stimulansz.nl

 • Aristoteles in het sociaal domein

  Reageer
 • Eigen kracht en echt luisteren

  Reageer
 • Transformatie is óók anders leidinggeven

  Reageer

  De transformatie in het sociaal domein gaat óók over leidinggeven aan de professional-nieuwe-stijl. Het zal u niet verrassen, maar ook daar is transformatie nodig. We vragen nu heel andere kennis en vaardigheden van de uitvoerend professional, dat lukt niet zonder andere aansturing. Er zijn heel veel initiatieven om de verandering in goede banen te leiden. De tijd is rijp om al deze initiatieven op elkaar af te stemmen, zodat we de professional voldoende faciliteren en meenemen en op een goede manier beoordelen.

 • Maatwerk is geen hype maar een grondrecht

  Reageer

  Maatwerk wordt gezien als een hype of juist als oude wijn in nieuwe zakken. Maar het is veel meer dan dat, het is een grondrecht. Volgens artikel 20 van de Grondwet is de overheid verplicht om een beleid te voeren dat is gericht op de bestaanszekerheid van de bevolking en de spreiding van de welvaart. En dat is niet mogelijk zonder rekening te houden met iemands persoonlijke situatie. Maatwerk dus!

 • Wil de echte omgekeerde beleidsmedewerker sociaal domein opstaan?

  Reageer

  AfbeeldingHeb je wel eens een muur gebouwd zonder cement? Waarschijnlijk niet. Maar je kunt je voorstellen dat het er even mooi uitziet. Maar net als je tevreden staat te kijken naar het resultaat begint het te schuiven en stort het hele bouwwerk in. Zo gaat het ook als je het sociaal domein wilt opbouwen zonder goed beleid. In plaats van bakstenen heb je te maken met verschillende belangen die je moet metselen tot een mooi en samenhangend geheel. 

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Bloggers

Afbeelding

Whitepapers