of 59221 LinkedIn

Werken met de Verwijsindex: Gewoon doen!

Werken met de Verwijsindex: Gewoon doen! Makkelijker en sneller samenwerken in de jeugdzorg
Reageer

Ondanks dat professionals goed geïnstrueerd zijn en weten hoe de Verwijsindex werkt, aarzelt men soms om er gebruik van te maken. Professionals willen de juiste keuze maken in het belang van de jeugdige. Zij weten echter niet altijd hoe te handelen, aarzelen om te handelen of handelen niet in een bepaalde situatie, terwijl de situatie daar wel om vraagt.

Gemeenten zijn verplicht om het gebruik van de Verwijsindex te stimuleren, maar vragen zich af hoe zij dit kunnen doen. Diverse regio’s van MULTIsignaal hebben de behoefte geuit om professionals te trainen, zodat zij de juiste kennis en vaardigheden beschikken om gebruik te maken van de Verwijsindex en de meldcode. Door hen handvatten te geven én gesprekservaring op te laten doen, zijn zij zelfbewuster en in staat acties te ondernemen op het gebied van multidisciplinair samenwerken in hun werkomgeving na de transitie. 

 

Masterclass
De masterclass ‘Gewoon Doen – Jij maakt het verschil’ is het resultaat van de landelijke werkgroep, die dit thema samen met MULTIsignaal in 2016 heeft opgepakt. Hierbij stond de nieuwe positie van de professional na de transitie centraal, in relatie tot handelingsbereidheid en samenwerken.

 

Makkelijker en sneller samenwerken in de jeugdzorg

Het programma biedt handvatten om meer tijd te hebben voor de casus, om makkelijker te werken met de juiste instrumenten, samen te werken én de winst van collegiale consultatie te benutten en te ervaren.

Je start met een online intake, een individueel gesprek op basis van een eigen profiel. Aansluitend worden plenaire sessies afgewisseld met online opdrachten. Het accent ligt op actief leren. Als resultaat zijn de deelnemers zelfbewust, hebben handvatten gekregen én ervaringen opgedaan, zodat ze vertrouwd zijn met het gebruik van instrumenten, zoals de Verwijsindex en de meldcode.

 

Het programma is bedoeld voor relatiemanagers Verwijsindex, Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling / Huiselijk Geweld en professionals die werken met jeugdigen. Binnenkort start een 1e Masterclass in samenwerking met de GGD Utrecht.

 

Interesse? Neem contact op met Nicolette Rooimans via nicolette@multisignaal.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMULTIsignaal N.V.

Boezemweg 14

3255 MC Oude-Tonge

Postbus 114

3255 ZG Oude-Tonge

 

 

Tel.nr.  : 0187 – 640080
Website   www.multisignaal.nl
E-mail info@multisignaal.nl

Wat is de Verwijsindex?

Meer nieuws

Veilig en onbezorgd opgroeien

 

Het volledige interview vindt u op www.verwijsindex.tv. Abonnees loggen in met hun MULTIsignaal gebruikersnaam en wachtwoord