of 59236 LinkedIn

Veilig en onbezorgd opgroeien

Veilig en onbezorgd opgroeien. Daar waar hulpverleners betrokken zijn bij de ouders, is het kind niet altijd voldoende in beeld
1 reactie

Hoe brengt u de feestdagen door? Met familie en vrienden, een uitgebreid kersdiner en een huis vol gezelligheid? Het lijkt voor velen zo vanzelfsprekend, maar helaas zijn er nog steeds kinderen in Nederland, die het thuis moeilijk hebben. Ziekte, verslaving of schulden van ouders zorgen er bijvoorbeeld voor, dat zij niet onbezorgd op kunnen groeien.

Daar waar hulpverleners betrokken zijn bij de ouders, is het kind niet altijd voldoende in beeld. Voor Verwijsindex.tv interviewde MULTIsignaal Nadia, een KOPP en KVO-ervaringsdeskundige. Ze vertelt over haar ervaringen met professionals en roept op tot samenwerken en gebruik van het hulpmiddel Verwijsindex. Bekijk de preview op: http://www.verwijsindex.tv/.

 

Hulpverleners waren er wel, maar niet voor ons. We waren de verantwoordelijkheid van een ander.” zegt ze.

 

Afspraken over samenwerking

De Verwijsindex had voor Nadia een groot verschil kunnen maken. Laten we er met elkaar voor zorgen dat kinderen zoals Nadia zich niet in de steek gelaten voelen. Zo’n 265 gemeenten zijn aangesloten op de MULTIsignaal Verwijsindex. Door het gebruik van de Verwijsindex weten hulpverleners welke andere professionals betrokken zijn bij hetzelfde gezin en/of dezelfde jeugdige. Hierdoor kan collegiale consultatie plaatsvinden en kunnen er afspraken over samenwerking worden gemaakt.

 

Het volledige interview met Nadia is beschikbaar voor alle MULTIsignaal regio’s, die gebruik maken van Verwijsindex.tv. Door de productie van video’s op www.verwijsindex.tv ondersteunt en stimuleert MULTIsignaal het gebruik van de Verwijsindex.

 

MULTIsignaal wenst u onbezorgde feestdagen en een prettig 2017!

 

Wilt u meer informatie over de Verwijsindex of Verwijsindex.tv? Stuur uw vraag naar info@multisignaal.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reageer op dit artikel

Door M (ouder) op
Daar waar een kind in de knel dreigt te raken door gebrek aan omgang (in de pre-judiciele periode) weigert de jeugdconsulent voor het kind op te komen in zijn belang bij het verlangen van mediation tussen de ouders omdat de ouders niet in staat blijken een gezamenlijk verzoek te doen. Hoe bloot formeel wil je een kind in de kou laten staan ?

Contactgegevens

AfbeeldingMULTIsignaal N.V.

Boezemweg 14

3255 MC Oude-Tonge

Postbus 114

3255 ZG Oude-Tonge

 

 

Tel.nr.  : 0187 – 640080
Website   www.multisignaal.nl
E-mail info@multisignaal.nl

Pilot Sluitend Samenwerken 0-100

Meer nieuws

Wat is de Verwijsindex?

Veilig en onbezorgd opgroeien

 

Het volledige interview vindt u op www.verwijsindex.tv. Abonnees loggen in met hun MULTIsignaal gebruikersnaam en wachtwoord