of 59236 LinkedIn

Maak het verschil!

Maak het verschil in de Jeugdzorg! De MULTIsignaal Verwijsindex draagt bij aan een betere samenwerking en verbindt de verschillende domeinen
Reageer

Professionals in de jeugdzorg zijn toch nog vaak niet op de hoogte van alle betrokken partijen bij hun individuele cliënt. Dit blijkt uit onderzoek naar verschillende calamiteiten bij gezinnen. Opvallend is, dat ondanks helder gemeentelijk beleid, professionals niet voldoende zicht hebben op het lokale netwerk of zorglandschap. Hierdoor is uitvoering van zorg en ondersteuning aan kwetsbare burgers niet altijd effectief. De MULTIsignaal Verwijsindex draagt bij aan een betere samenwerking en verbindt de verschillende domeinen.

Hoe kan de gemeente de samenwerking binnen de jeugdzorg bevorderen? Alle gemeenten zijn wettelijk verplicht om aangesloten te zijn op een lokale Verwijsindex en het gebruik ervan te stimuleren. Door het afgeven van een signaal in de Verwijsindex weet een professional welke andere professionals betrokken zijn bij hetzelfde gezin en/of dezelfde jeugdige. Hierdoor kan collegiale consultatie plaatsvinden en afspraken over samenwerking worden gemaakt. Zo ontstaat een completer beeld van de situatie en kan er eerder passende hulp geboden worden.

 

Op de nieuwe website www.jijmaakthetverschil.nu vertellen professionals over hun ervaring met de Verwijsindex. Zij vertellen over hun werk na de transitie en hoe zij zich inzetten voor het veilig en gezond opgroeien van jeugdigen. En wat blijkt? Een praktisch eenvoudig hulpmiddel als de Verwijsindex is een stabiele factor in een veranderde werkomgeving. Door gebruik van de Verwijsindex weet je wie er allemaal betrokken is bij de jeugdige. De professional die werkt met de MULTIsignaal Verwijsindex, maakt het verschil!

 

Verhalen lezen of plaatsen? www.jijmaakthetverschil.nu

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMULTIsignaal N.V.

Boezemweg 14

3255 MC Oude-Tonge

Postbus 114

3255 ZG Oude-Tonge

 

 

Tel.nr.  : 0187 – 640080
Website   www.multisignaal.nl
E-mail info@multisignaal.nl

Pilot Sluitend Samenwerken 0-100

Meer nieuws

Wat is de Verwijsindex?

Veilig en onbezorgd opgroeien

 

Het volledige interview vindt u op www.verwijsindex.tv. Abonnees loggen in met hun MULTIsignaal gebruikersnaam en wachtwoord