of 59250 LinkedIn

Is het een SOAP of iets voor Singles?

Is het een SOAP of iets voor Singles? Professionals in de jeugdzorg maken, vaak zonder het te weten, gebruik van de Verwijsindex van MULTIsignaal. Hoe dat kan?
Reageer

Bij de woorden SOAP en Singles, denk je waarschijnlijk eerder aan een televisieserie dan aan een technische koppeling tussen twee computersystemen. Maar ook in de wereld van de techniek is er van alles mogelijk op dit gebied!

Professionals in de jeugdzorg maken, vaak zonder het te weten, gebruik van de Verwijsindex van MULTIsignaal. Hoe dat kan? Instellingen werken met hun eigen computersysteem en zijn via een SOAP-koppeling aangesloten op MULTIsignaal.

 

Eenvoudig inloggen via Single-Sign-On

Naast handmatig je betrokkenheid bij een jeugdige registreren in de Verwijsindex, is het mogelijk om de webapplicatie van MULTIsignaal te koppelen aan het eigen bron- of regiesysteem. Dit kan op verschillende manieren, namelijk via Webservices v4, Single-Sign-On (SSO) en hybride varianten.

 

Single-Sign-On zorgt ervoor dat het inloggen in MULTIsignaal eenvoudig en laagdrempelig blijft. Wanneer medewerkers in het eigen bron– of regiesysteem inloggen, gaat het inloggen in MULTIsignaal vervolgens automatisch, zonder dat je gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw hoeft op te geven.

 

Slimme koppeling met WIJZ

Een speciale variant is de nieuwe koppeling tussen MULTIsignaal en WIJZ. De Gebruikersvereniging van MULTIsignaal en Jeugdzorg Nederland hebben vorig jaar de handen ineen geslagen om te komen tot een één koppeling voor de Gecertificeerde Instellingen (GI). Deze instellingen zijn door de overheid gecertificeerd om kinderbeschermingsmaatregelen en maatregelen in het kader van de jeugdreclassering te mogen uitvoeren.

 

De koppeling met WIJZ aan de MULTIsignaal kant is naar verwachting rond mei 2017 gereed. Zodra ook WIJZ gereed is, kan de koppeling daadwerkelijk geactiveerd worden.

 

Kosteloos koppelen

MULTIsignaal ondersteunt het bevorderen van het gebruik van de Verwijsindex. Koppelingen kunnen hier een belangrijke rol bij spelen. Daarom brengen wij dit jaar voor onze inzet geen kosten in rekening aan leveranciers, instanties en gemeenten. Dit geldt zowel voor onze ondersteuning bij het nemen van het besluit, als voor de verdere begeleiding tijdens de fases van ontwikkeling, testen en livegang.

 

Heeft u interesse of wilt u weten welk type koppeling het beste bij uw organisatie past? Neem voor meer informatie contact op via info@multisignaal.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMULTIsignaal N.V.

Boezemweg 14

3255 MC Oude-Tonge

Postbus 114

3255 ZG Oude-Tonge

 

 

Tel.nr.  : 0187 – 640080
Website   www.multisignaal.nl
E-mail info@multisignaal.nl

Pilot Sluitend Samenwerken 0-100

Meer nieuws

Wat is de Verwijsindex?

Veilig en onbezorgd opgroeien

 

Het volledige interview vindt u op www.verwijsindex.tv. Abonnees loggen in met hun MULTIsignaal gebruikersnaam en wachtwoord