of 59250 LinkedIn

Gemeenten stimuleren gebruik Verwijsindex

Gemeenten stimuleren gebruik Verwijsindex. Via de Verwijsindex worden professionals uit de domeinen zorg, sociaal en veiligheid met elkaar in contact gebracht, wanneer zij betrokken zijn bij dezelfde jeugdige
Reageer

Alle gemeenten die gebruik maken van de Verwijsindex van MULTIsignaal zijn lid van de Gebruikersvereniging MULTIsignaal (GVMS). Daarmee is MULTIsignaal niet alleen een ICT-systeem, maar zet zij zich samen met de deelnemende gemeenten actief in om het gebruik van de Verwijsindex te stimuleren. Via de Verwijsindex worden professionals uit de domeinen zorg, sociaal en veiligheid met elkaar in contact gebracht, wanneer zij betrokken zijn bij dezelfde jeugdige.

Samenwerkende regio’s

Ongeveer 70% van de Nederlandse gemeenten maakt gebruik van de Verwijsindex van MULTIsignaal. Deze gemeenten zijn verdeeld over 33 regio’s. Iedere regio heeft een eigen naam gegeven aan de Verwijsindex, om het eigenaarschap te bevorderen. Zo heet de MULTIsignaal Verwijsindex in Rotterdam SISA, in Flevoland ESAR en gebruiken de regio’s Zuid-Holland Noord en Midden-Holland de Verwijsindex van MULTIsignaal genaamd JeugdMATCH.

 

Gebruikersvereniging MULTIsignaal

Via de Gebruikersvereniging (GVMS) zijn 264 gemeenten met elkaar verbonden en hebben zij zeggenschap over onder andere de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en de organisatie van regiobijeenkomsten voor professionals. Voor beleidsmedewerkers, functioneel beheerders en procesmanagers worden de informatiebijeenkomsten ‘Delen=Vermenigvuldigen’ georganiseerd. Daarnaast werkt de vereniging mee aan instructiefilms op www.verwijsindex.tv en maakte zij het platform www.jijmaakthetverschil.nu mogelijk, waarop ervaringsdeskundigen hun verhalen delen. De vereniging krijgt hiervoor jaarlijks van MULTIsignaal een budget ter beschikking gesteld.

De Gebruikersvereniging bestaat uit een bestuur, gebruikerscommissie, kascommissie en jaarlijks vindt de algemene ledenvergadering plaats. Tevens adviseert zij ministeries en gemeenten over zaken aangaande de Verwijsindex.

 

Vroegtijdige afstemming van belang

Het resultaat is dat jaarlijks het aantal signalen, matches, deelnemende instanties en het aantal professionals toeneemt. Door via de Verwijsindex de samenwerking zo vroeg mogelijk tot stand te brengen, kunnen professionals plannen met elkaar afstemmen om de jeugdige zo goed mogelijk te helpen. Door vroegtijdige afstemming kunnen grotere problemen in de toekomst worden voorkomen. Het belang van de jeugdige staat hierbij altijd voorop!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMULTIsignaal N.V.

Boezemweg 14

3255 MC Oude-Tonge

Postbus 114

3255 ZG Oude-Tonge

 

 

Tel.nr.  : 0187 – 640080
Website   www.multisignaal.nl
E-mail info@multisignaal.nl

Pilot Sluitend Samenwerken 0-100

Meer nieuws

Wat is de Verwijsindex?

Veilig en onbezorgd opgroeien

 

Het volledige interview vindt u op www.verwijsindex.tv. Abonnees loggen in met hun MULTIsignaal gebruikersnaam en wachtwoord