of 59250 LinkedIn

1 op de 14 jongeren bekend in de MULTIsignaal Verwijsindex

1 op de 14 jongeren bekend in de MULTIsignaal Verwijsindex. Als professionals zichzelf zichtbaar maken in de Verwijsindex kan er snel en eenvoudig afgestemd worden om vervolgens tot één gezin, één plan te komen
Reageer

AfbeeldingAls professionals zichzelf zichtbaar maken in de Verwijsindex kan er snel en eenvoudig afgestemd worden om vervolgens tot één gezin, één plan te komen. Op dit moment zijn in de MULTIsignaal Verwijsindex meer dan 331.000 unieke jongeren gesignaleerd. Dit is iets minder dan 7,5 procent van de jongeren in Nederland*. 1 op de 14 jongeren is zodoende bekend in de MULTIsignaal Verwijsindex. Van alle actieve signalen in MULTIsignaal zijn meer dan 50.000 jongeren betrokken bij een match! Dit betekent dat voor deze jongeren twee of meerdere professionals hebben aangegeven betrokken te zijn. En dat is positief! Samenwerken in een vroeg stadium is niet alleen fijn voor de professional, maar ook voor de jeugdige en de ouders, die niet bij iedere organisatie opnieuw hetzelfde verhaal hoeven te vertellen.

Bijna 38.400 actieve gezinsmatches

Sinds het vierde kwartaal van 2015 is in de MULTIsignaal Verwijsindex  de gezinsmatch toegevoegd. Zo kan de professional zien wie er nog meer bij het gezin betrokken zijn. Sinds de start van de gezinsmatch zijn in totaal meer dan 241.521 gezinsmatches ontstaan. In totaal zijn er op dit moment 38.384 actieve gezinsmatches.

 

In bijna helft van de gevallen ook broertje of zusje gesignaleerd

Dankzij de gezinsmatch zijn er nu 23.761  jongeren in beeld die voorheen geen match hadden. Dit betekent dat zij alleen deel uitmaken van een gezinsmatch en niet alleen van een cliëntmatch. Kortom; in bijna de helft van de gevallen, waarin een professional betrokken is bij een jeugdige, is er ook een broertje of zusje gesignaleerd. Terwijl bij deze jongere zelf op dat moment maar één professional betrokken is.

 

Eenvoudig zicht op betrokken professionals

Bij voldoende tijdig gebruik van de Verwijsindex heeft de professional sneller zicht op welke andere professionals ook betrokken zijn bij jeugdigen of bij een broertje / zusje uit hetzelfde gezin. Dankzij de gezinsfunctionaliteit komen signalen van verschillende jeugdigen uit één gezin samen. Hierdoor kan er eerder samenwerking ontstaan op gezinsniveau om te voorkomen dat er langs elkaar heen gewerkt wordt.

 

42.000 professionals

Sinds april 2017 maken ruim 5.000 nieuwe professionals ook gebruik van de MULTIsignaal Verwijsindex. MULTIsignaal verbindt nu meer dan 42.000 professionals aan elkaar.

 

Meer informatie over cijfers en statistieken? Mail naar helpdesk@multisignaal.nl

 

* Gebaseerd op data 2016 CBS

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMULTIsignaal N.V.

Boezemweg 14

3255 MC Oude-Tonge

Postbus 114

3255 ZG Oude-Tonge

 

 

Tel.nr.  : 0187 – 640080
Website   www.multisignaal.nl
E-mail info@multisignaal.nl

Pilot Sluitend Samenwerken 0-100

Meer nieuws

Wat is de Verwijsindex?

Veilig en onbezorgd opgroeien

 

Het volledige interview vindt u op www.verwijsindex.tv. Abonnees loggen in met hun MULTIsignaal gebruikersnaam en wachtwoord