of 59054 LinkedIn

Benieuwd hoe uw gemeente ervoor staat op vastgoedgebied?

Reageer

SAfbeeldingluit u zich dan aan bij het benchmark 'Inzicht in uw vastgoed'

Hoeveel vastgoed bezit u eigenlijk als gemeente? Wat heeft een maatschappelijke functie? Welke kosten brengt het onderhoud met zich mee? En wie houden zich allemaal bezig met beleid en management? Zomaar wat vragen die kunnen spelen in uw gemeente. Want misschien kan het beter, slimmer en goedkoper. KplusV ontwikkelt een benchmark dat uw vragen beantwoordt. Sluit u zich hierbij aan?

Steeds meer gemeenten kennen vastgoed een prominentere rol toe in het maatschappelijk beleid. Goed vastgoedmanagement begint bij het verkrijgen van inzicht. Maar volgens de meest recente raadgever Maatschappelijk Vastgoed van de VNG ontbreekt dit vaak nog:

“Uit onderzoek blijkt dat 45 procent van de gemeenten een ‘beperkt beeld van de eigen vastgoedportefeuille heeft’. De helft van alle gemeenten weet niet hoeveel huurders of gebruikers gehuisvest zijn in de eigen gemeentelijke panden. En twee derde van alle gemeenten heeft geen inzicht of vastgoed bijdraagt aan de beleidsdoelstellingen.”

 

Het benchmark ‘Inzicht in uw vastgoed’ dat wij ontwikkelen, maakt in de eerste plaats inzichtelijk hoe u ervoor staat op vastgoedgebied. Hoe ziet uw vastgoedportefeuille eruit (welke objecten, WOZ-waarde en bruto-vloeroppervlak bijvoorbeeld)? Maar ook: hoe zit uw vastgoedorganisatie in elkaar (wie doet wat)? De meerwaarde van zo’n benchmark is dat u uw eigen situatie kunt vergelijken met die van andere gemeenten. Zodat u kunt leren van elkaars best practices.

 

Doet u ook mee?
Hoe meer gemeenten zich aansluiten bij het benchmark, hoe meer vergelijkingsmateriaal en ervaringen er ontstaan. Bent u benieuwd hoe uw gemeente het doet op vastgoedvlak? Meldt u zich dan bij onze adviseurs Gerard Zijlstra (06-27 08 55 84, g.zijlstra@kplusv.nl) of Marco de Weger (06-27 08 55 58, deweger@kplusv.nl).

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

KplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers