of 59236 LinkedIn

Sjoerd Willen

Sjoerd Willen is redacteur bij Binnenlands Bestuur

Contactgegevens

E-mailadres:
swillen@binnenlandsbestuur.nl
Telefoonnummer (vast):
020 573 3618
LinkedIn:
LinkedIn profiel van Sjoerd Willen

Recente Artikelen

 • Het aantal 75-plussers dat begeleiding, verpleging of hulp bij huishouden en verzorging krijgt, is tussen 2014 en 2016 met 13% afgenomen, schrijft het Sociaal Cultureel Planbureau.

  Minder 75-plussers krijgen hulp

  3 reacties

  Het aantal 75-plussers dat begeleiding, verpleging of hulp bij huishouden en verzorging krijgt, is tussen 2014 en 2016 met 13 procent afgenomen, schrijft het Sociaal Cultureel Planbureau in het jaarlijkse rapport met kerncijfers over zorg en ondersteuning. De grootste afname is te zien tussen 2014 en 2015.

 • Tweede Kamerlid Nevin Özütok (Groenlinks) pleit voor onderzoek naar de democratische controle op de besluitvorming binnen Gemeenschappelijke Regelingen. Zij dient om die reden donderdag een motie in.

  GroenLinks wil onderzoek democratische controle GR’s

  6 reacties

  Tweede Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) pleit voor onderzoek naar de democratische controle op de besluitvorming binnen Gemeenschappelijke Regelingen. Zij dient vandaag tijdens de bespreking van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken een motie in, gericht aan minister Ollongren.

 • De aanbesteding van de specialistische jeugdhulp door de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond (GRJR) is definitief. De Rotterdamse rechtbank verklaarde alle bezwaren die zes jeugdhulpaanbieders in kort gedingen maakten, ongegrond.

  Rijnmond wint kort gedingen aanbesteding Jeugdhulp

  Reageer

  De aanbesteding van de specialistische jeugdhulp door de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond (GRJR) is definitief. De Rotterdamse rechtbank verklaarde alle bezwaren die zes jeugdhulpaanbieders in kort gedingen maakten, ongegrond.

 • De gemeente Tilburg mag niet van GGZ-Breburg verwachten dat het taken in de hoogspecialistische jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert, heeft de voorzieningenrechter bepaald.

  Tilburg op vingers getikt om tarieven jeugd-GGZ

  Reageer

  De gemeente Tilburg mag niet van GGZ-Breburg verwachten dat het taken in de hoogspecialistische jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert, heeft de voorzieningenrechter bepaald. De aanbestedingsprocedure door de regio Hart van Brabant voor 2018 moet opnieuw worden gestart.

 • Wat doe je als gemeente wanneer je zorgaanbieder omvalt. Voorbeelden uit Utrecht, enNijmegen.

  Als je zorgaanbieder omvalt ..

  1 reactie

  Faillissementen, fraude en mismanagement. Wie de kranten erop naslaat, kan zien dat om deze redenen meerdere zorgaanbieders dit jaar – soms plotseling - omvielen. Wat doen gemeenten eraan om continuïteit van zorg voor cliënten te garanderen? Hebben ze een plan B? Binnenlands Bestuur kreeg een kijkje in de keuken bij Utrecht en Nijmegen.

 • Het beroep dat op de zogenoemde ‘jeugdzorg plus’ wordt gedaan, stijgt flink. De instroom bij gesloten jeugdzorginstellingen is in de eerste helft van 2017 twaalf procent hoger in vergelijking met dezelfde periode in 2014, meldt Jeugdzorg Nederland in de halfjaarcijfers.

  Aantal jongeren in gesloten jeugdzorg toegenomen

  1 reactie

  Het beroep dat op de zogenoemde ‘jeugdzorg plus’ wordt gedaan, stijgt flink. De instroom bij gesloten jeugdzorginstellingen is in de eerste helft van 2017 twaalf procent hoger in vergelijking met dezelfde periode in 2014, meldt Jeugdzorg Nederland in de halfjaarcijfers.

 • De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een voormalig schuldhulpambtenaar van de gemeente Goes veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zij zou zeker twee ton hebben verduisterd.

  Celstraf voor frauderende schuldhulpambtenaar Goes

  1 reactie

  De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een voormalig schuldhulpambtenaar van de gemeente Goes veroordeeld tot één jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zij zou zeker twee ton hebben verduisterd van haar werkgever en de GR De Bevelanden.

 • Uit een peiling van I&O research blijkt dat de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) momenteel kan rekenen op steun van een electorale meerderheid. De beoogde wet wordt wellicht op 21 maart, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen, per raadgevend referendum aan de kiezers voorgelegd.

  Peiling: meerderheid stemmers voor Wiv

  1 reactie

  Uit een peiling van I&O research blijkt dat de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) momenteel kan rekenen op steun van een electorale meerderheid. De beoogde wet wordt wellicht op 21 maart, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen, per raadgevend referendum aan de kiezers voorgelegd. 

 • Nederlanders houden van hun hulpdiensten, blijkt uit merkonderzoek door Hendrik Beerda brand consultancy. De brandweer en de politie nemen in de ranglijst respectievelijk de koppositie en de tweede plaats in.

  Brandweer is sterkste overheidsmerk

  Reageer

  Nederlanders houden van hun hulpdiensten, blijkt uit merkonderzoek door Hendrik Beerda brand consultancy. De brandweer en de politie nemen in de ranglijst respectievelijk de koppositie en de tweede plaats in.