of 59054 LinkedIn

Redactie

redactie

Recente Artikelen

 • Alleen inzetten op nieuwbouw is in elk geval geen afdoende oplossing voor de grote vraag naar middeldure huurwoningen, stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

  'Keuze tussen sociale of middeldure huur aan gemeenten'

  Reageer

  De Woningwet biedt de mogelijkheid om sociale huurwoningen te verhuren aan middeninkomens. Het is aan gemeenten om een keuze te maken tussen meer verhuurbare woonruimte voor lage- of middeninkomens. Alleen inzetten op nieuwbouw is in elk geval geen afdoende oplossing voor de grote vraag naar middeldure huurwoningen, stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

 • Het Rijksvastgoedbedrijf heeft vorig jaar voor 113 miljoen euro aan overtollig vastgoed van het Rijk verkocht. In totaal ging het om 217 verkooptransacties, voor het grootste deel van grond. Er werden ruim 60 gebouwen of complexen verkocht, zoals zes voormalige rechtbanken, drie kazernes, twee penitentiaire inrichtingen, vijftien kantoren, twee havens en 24 woonhuizen.

  Overheid verkoopt voor 113 miljoen aan vastgoed

  1 reactie

  Het Rijksvastgoedbedrijf heeft vorig jaar voor 113 miljoen euro aan overtollig vastgoed van het Rijk verkocht. In totaal ging het om 217 verkooptransacties, voor het grootste deel van grond. Er werden ruim 60 gebouwen of complexen verkocht, zoals zes voormalige rechtbanken, drie kazernes, twee penitentiaire inrichtingen, vijftien kantoren, twee havens en 24 woonhuizen.

 • Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) en het Kadaster gaan bewoners, bedrijven en overheden ondersteunen bij stedelijke kavelruil. Ze willen het vrijwillig ruilen van gronden stimuleren als nieuwe methode voor gebiedsontwikkeling.

  Niet wachten op Omgevingswet voor stedelijke kavelruil

  Reageer

  Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) en het Kadaster gaan bewoners, bedrijven en overheden ondersteunen bij stedelijke kavelruil. Ze willen het vrijwillig ruilen van gronden stimuleren als nieuwe methode voor gebiedsontwikkeling.

 • Haarlemmermeer wil binnen vijf jaar de hoeveelheid restafval terugbrengen van 198 naar 24 kilo per inwoner per jaar. De afvalstoffenheffing kan dan ook omlaag. Beter sorteren van grondstoffen zoals groente- fruit- en tuinafval (gft), papier, karton, plastic en drinkpakken is daarvoor essentieel.

  Bewoners Haarlemmermeer kiezen eigen afvalproef

  1 reactie

  Drie wijken in de gemeente Haarlemmermeer gaan experimenteren met verschillende vormen van afvalinzameling. Bewonersgroepen hebben zelf een keuze gemaakt voor manieren om meer grondstoffen te sorteren en minder restafval over te houden. De proeven moeten uitwijzen wat de beste inzamelmethoden zijn voor de hele gemeente.

 • De gemeente Leiden is onzorgvuldig met de rechten van gebruikers van ict-systemen. Nieuwe medewerkers krijgen toegang tot informatie die gekoppeld is aan de rechten van andere ambtenaren. Het is niet na te gaan wie er bepaalde informatie heeft bekeken en met welke applicaties een ambtenaar heeft gewerkt. Ook de administratie van subsidies verloopt rommelig.

  ‘ICT gemeente Leiden rammelt’

  3 reacties

  De gemeente Leiden is onzorgvuldig met de rechten van gebruikers van ict-systemen. Nieuwe medewerkers krijgen toegang tot informatie die gekoppeld is aan de rechten van andere ambtenaren. Het is niet na te gaan wie er bepaalde informatie heeft bekeken en met welke applicaties een ambtenaar heeft gewerkt. Ook de administratie van subsidies verloopt rommelig.

 • Met de inzet van de pscholance kan 80 procent van de meldingen over verwarde personen worden afgehandeld zonder dat daar politie aan te pas hoeft te komen. Dat blijkt uit een evaluatie in Amsterdam. Andere regio’s in Nederland hebben daarom ook plannen om een psycholance in te zetten. Dat meldt NOS.

  ‘Psycholance’ biedt gemeente kans bij verwarde personen

  2 reacties

  Met de inzet van de psycholance kan 80 procent van de meldingen over verwarde personen worden afgehandeld zonder dat daar politie aan te pas hoeft te komen. Dat blijkt uit een evaluatie in Amsterdam. Andere regio’s in Nederland hebben daarom ook plannen om een psycholance in te zetten. Dat meldt NOS.