of 59080 LinkedIn

Redactie

redactie

Recente Artikelen

 • De verschillende aanbestedingen van gemeenten voor huishoudelijke hulp leiden tot vrijwel geen verschil in prijs. Dat blijkt uit onderzoek van het CPB en SCP.

  Weinig verschil in aanbestedingen huishoudelijke hulp

  1 reactie

  De aanbestedingsprocedures van gemeenten voor huishoudelijk hulp gaan niet gepaard met verschillen in prijzen, marktaandelen en keuzevrijheid. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat zojuist verscheen. Uit het rapport wordt ook duidelijk dat de prijzen die zelfstandig werkende gemeenten voor hulp betalen nauwelijks afwijken van samenwerkende gemeenten. In het onderzoek is overigens geen rekening gehouden met de kwaliteit van de geleverde hulp.

 • Provincies verwachten in 2017 bijna 2,3 miljard euro uit te geven aan regionale bereikbaarheid. Dit is 42 procent van hun totale begroting. In totaal verwachten de provincies 5,4 miljard uit te geven in 2017 aan alle beleidstaken samen.

  Provincies trekken 2,3 miljard uit voor verkeer en vervoer

  Reageer

  Provincies verwachten in 2017 bijna 2,3 miljard euro uit te geven aan regionale bereikbaarheid. Dit is 42 procent van hun totale begroting. In totaal verwachten de provincies 5,4 miljard uit te geven in 2017 aan alle beleidstaken samen.

 • De inkomsten uit waterschapsheffingen stijgen dit jaar met 1,8 procent ten opzichte van 2016. Dat meldt het CBS. Sinds 2009 is de toename niet zo klein geweest.

  Kleinere stijging waterschapsheffingen

  3 reacties

  De inkomsten uit waterschapsheffingen stijgen dit jaar met 1,8 procent ten opzichte van 2016. Dat meldt het CBS. Sinds 2009 is de toename niet zo klein geweest.

 • Binnen acht jaar moeten in Amsterdam minimaal 10.000 nieuwe huurwoningen in het middensegment worden gebouwd. Vijf institutionele beleggers en vijf Amsterdamse woningcorporaties willen daarover afspraken maken met de gemeente.

  Handen ineen voor middenhuur Amsterdam

  1 reactie

  Binnen acht jaar moeten in Amsterdam minimaal 10.000 nieuwe huurwoningen in het middensegment worden gebouwd. Vijf institutionele beleggers en vijf Amsterdamse woningcorporaties willen daarover afspraken maken met de gemeente.

 • Het kabinet stelt in de nationale omgevingsvisie vier opgaven centraal: een duurzame en concurrerende economie, een klimaatbestendige en klimaatneutrale samenleving, een toekomstbestendige en bereikbare woon- en werkomgeving en een waardevolle leefomgeving. Samen met onder andere gemeenten, provincies en waterschappen gaat het rijk de opgaven verder uitwerken.

  Omgevingsvisie rijk: duurzame economie, bereikbare stad

  Reageer

  Het kabinet stelt in de nationale omgevingsvisie vier opgaven centraal: een duurzame en concurrerende economie, een klimaatbestendige en klimaatneutrale samenleving, een toekomstbestendige en bereikbare woon- en werkomgeving en een waardevolle leefomgeving. Samen met onder andere gemeenten, provincies en waterschappen gaat het rijk de opgaven verder uitwerken.

 • De kloof tussen gemeenten en wijken waar relatief veel armoede heerst, wordt steeds groter. Terwijl armoede in gezinnen een belangrijke voorspeller is van andere problemen waarmee kinderen op den duur te maken krijgen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Kinderen in tel 2016.

  Armoede leidt tot kloof tussen gemeenten en wijken

  6 reacties

  De kloof tussen gemeenten en wijken waar relatief veel armoede heerst, wordt steeds groter. Terwijl armoede in gezinnen een belangrijke voorspeller is van andere problemen waarmee kinderen op den duur te maken krijgen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Kinderen in tel 2016.

 • Particuliere woningbezitters kunnen hun huis isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp plaatsen zonder zelf geld te investeren. Ze betalen het abonnement, krijgen een lagere energierekening en worden uiteindelijk eigenaar van de energievoorzieningen. De maatregel moet energiebesparing op de koopwoningmarkt stimuleren.

  Proef: abonnement op zonnepanelen voor huiseigenaren

  2 reacties

  Overijssel gaat experimenteren met abonnementen op energiebesparende maatregelen voor koophuizen. Particuliere woningbezitters kunnen hun huis isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp plaatsen zonder zelf geld te investeren. Ze betalen het abonnement, krijgen een lagere energierekening en worden uiteindelijk eigenaar van de energievoorzieningen. De maatregel moet energiebesparing op de koopwoningmarkt stimuleren.

 • Armoede in bepaalde stadswijken, wegvallen van sociale betrokkenheid en onderlinge zorg. Het zijn enkele maatschappelijk uitdagingen waarvoor grote steden in Nederland staan. Samen met universiteiten en hogescholen sloten de steden op 2 februari een ‘City-Deal’ om tot evidence-based oplossingen te komen.

  Universiteiten en grote steden ‘maken kennis’

  Reageer

  Armoede in bepaalde stadswijken, wegvallen van sociale betrokkenheid en onderlinge zorg. Het zijn enkele maatschappelijk uitdagingen waarvoor grote steden in Nederland staan. Samen met universiteiten en hogescholen sloten de steden op 2 februari een ‘City-Deal’ om tot evidence-based oplossingen te komen.