of 59236 LinkedIn

Redactie

redactie

Recente Artikelen

 • Weesp krijgt een raadgevend referendum over de fusie van Weesp. Inwoners van de gemeente mogen dan stemmen of zij samen willen gaan met Amsterdam of Gooise meren. Een derde optie is dat Weesp zelfstandig blijft.

  Weesp krijgt referendum over gemeentefusie

  Reageer

  Weesp krijgt een raadgevend referendum over de fusie van Weesp. Inwoners van de gemeente mogen dan stemmen of zij samen willen gaan met Amsterdam of Gooise meren. Een derde optie is dat Weesp zelfstandig blijft.

 • Personen die willen scheiden, moeten dat ook in de toekomst aan de rechter voorleggen. Het nieuwe kabinet wil niet dat een ambtenaar van de burgerlijke stand een scheiding mag gaan afhandelen, zoals het vorige kabinet had voorgesteld.

  Geen scheiding door ambtenaar burgerlijke stand

  2 reacties

  Personen die willen scheiden, moeten dat ook in de toekomst aan de rechter voorleggen. Het nieuwe kabinet wil niet dat een ambtenaar van de burgerlijke stand een scheiding mag gaan afhandelen, zoals het vorige kabinet had voorgesteld.

 • Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de vakbonden voor de rijkssectoren hebben het eerder bereikte onderhandelaarsresultaat over een nieuwe cao rijk bekrachtigd. Afgesproken is dat de ongeveer 116.500 medewerkers bij het rijk een loonsverhoging van 1,4 procent krijgen. Daarmee krijgen zij de inflatie gecompenseerd.

  Nieuwe cao rijksambtenaren bekrachtigd

  6 reacties

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de vakbonden voor de rijkssectoren hebben het eerder bereikte onderhandelaarsresultaat over een nieuwe cao rijk bekrachtigd. Afgesproken is dat de ongeveer 116.500 medewerkers bij het rijk een loonsverhoging van 1,4 procent krijgen. Daarmee krijgen zij de inflatie gecompenseerd. 

 • Ondanks de nieuwe megastallingen voor fietsen die in diverse steden zijn gebouwd, schiet het aanbod nog steeds tekort, met name bij stations. Dat blijkt uit een onderzoek van de fietsersbond. De gemeente Groningen start intussen met een campagne om het sociaal fietsparkeren te stimuleren.

  Nog steeds te weinig fietsparkeerplaatsen in steden

  Reageer

  Ondanks de nieuwe megastallingen voor fietsen die in diverse steden zijn gebouwd, schiet het aanbod nog steeds tekort, met name bij stations. Dat blijkt uit een onderzoek van de fietsersbond. De gemeente Groningen start intussen met een campagne om het sociaal fietsparkeren te stimuleren.

 • 1,1 miljoen mensen tussen de 15 en 65 jaar had in 2016 geen werk en een sociale uitkering. Meer dan de helft van hen (54 procent) zegt niet te kunnen of willen werken. Dit geldt vooral voor mensen in de bijstand

  Helft van bijstandsontvangers kan of wil niet werken

  2 reacties

  1,1 miljoen mensen tussen de 15 en 65 jaar had in 2016 geen werk en een sociale uitkering. Meer dan de helft van hen (54 procent) zegt niet te kunnen of willen werken. Dit geldt vooral voor mensen in de bijstand

 • De lokale afdeling van de SP in Hoorn mag in maart niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft het landelijk partijbestuur besloten.

  SP Hoorn mag niet meedoen aan verkiezingen

  2 reacties

  De lokale afdeling van de SP in Hoorn mag in maart niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft het landelijk partijbestuur besloten.

 • Thuiszorgmedewerkers gaan meer verdienen. Hun lonen gaan de komende vijf jaar stapsgewijs omhoog naar het niveau van voor 2007. Vakbond FNV en brancheorganisaties Actiz en BTN kwamen hebben daar afspraken over gemaakt. Volgens FNV komt daarmee een einde aan het korten op de salarissen van de thuiszorgers.

  Lonen in thuiszorg stapsgewijs gerepareerd

  Reageer

  Thuiszorgmedewerkers gaan meer verdienen. Hun lonen gaan de komende vijf jaar stapsgewijs omhoog naar het niveau van voor 2007. Vakbond FNV en brancheorganisaties Actiz en BTN kwamen hebben daar afspraken over gemaakt. Volgens FNV komt daarmee een einde aan het korten op de salarissen van de thuiszorgers.

 • Het zijn zeker niet de kleinste onder de bouwondernemingen. Ballast Nedam en Dura Vermeer willen zo spoedig mogelijk een verbod op het bouwen van huizen met gasaansluitingen, zo laten ze weten aan Cobouw.

  Grote bedrijven willen bouwverbod woning met gas

  4 reacties

  Het zijn zeker niet de kleinste onder de bouwondernemingen. Ballast Nedam en Dura Vermeer willen zo spoedig mogelijk een verbod op het bouwen van huizen met gasaansluitingen, zo laten ze weten aan Cobouw.

 • Staatssecretaris Martijn van Dam voelt er voorlopig niets voor een verplichte bedenktijd in te voeren bij de aanschaf van huisdieren. De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (dierenwelzijn) had daar in juni in een brief aan de Tweede Kamer namens 36 gemeenten voor gepleit.

  Geen bedenktijd bij aanschaf huisdier

  1 reactie

  Staatssecretaris Martijn van Dam voelt er voorlopig niets voor een verplichte bedenktijd in te voeren bij de aanschaf van huisdieren. De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (dierenwelzijn) had daar in juni in een brief aan de Tweede Kamer namens 36 gemeenten voor gepleit.

 • De politie heeft dinsdag een lid van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Den Bosch opgepakt. Het gaat om de 53-jarige Sjef van Creij, fractievoorzitter en raadslid namens de eenmansfractie ‘gewoon ge-DREVEN’.

  Lid vertrouwenscommissie Den Bosch opgepakt wegens lekken

  12 reacties

  De politie heeft dinsdag een lid van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Den Bosch opgepakt. Het gaat om Sjef van Creij, fractievoorzitter en raadslid namens de eenmansfractie ‘gewoon ge-DREVEN’.