of 59250 LinkedIn

Redactie

redactie

Recente Artikelen

 • Naturalisatieceremonies blijven in Den Haag plaatsvinden op vrijdagmiddag. Een voorstel van de Islam Democraten om de ceremonie te verplaatsen zodat moslims naar het vrijdagmiddaggebed kunnen, kreeg geen steun van wethouder Rabin Baldewsingh die vond dat moslims. Het leidde tot een fel debat, meldt Omroep West.

  Fel Haags debat over naturalisatie

  Reageer

  Naturalisatieceremonies blijven in Den Haag plaatsvinden op vrijdagmiddag. Een voorstel van de Islam Democraten om de ceremonie te verplaatsen zodat moslims naar het vrijdagmiddaggebed kunnen, kreeg geen steun van wethouder Rabin Baldewsingh. Het leidde tot een fel debat, meldt Omroep West.

 • De afdeling communicatie van de gemeente Schiedam is de fout ingegaan met een afwijzingsbrief aan 52 sollicitanten die hadden gereageerd op een vacature voor een webredacteur. In de afwijzing plaatste de gemeente alle e-mailadressen van de 52 afgewezenen voor iedereen zichtbaar in de mail, zo meldt de website communicatie-online.

  Schiedam gooit gegevens sollicitanten op straat

  4 reacties

  De afdeling communicatie van de gemeente Schiedam is de fout ingegaan met een afwijzingsbrief aan 52 sollicitanten die hadden gereageerd op een vacature voor een webredacteur. In de afwijzing plaatste de gemeente alle e-mailadressen van de 52 afgewezenen voor iedereen zichtbaar in de mail, zo meldt de website communicatie-online.

 • Veel archiefinstellingen van onder meer steden en provincies publiceren digitale gezinskaarten in hun online archieven. Dat is op grond van de privacy- en archiefwetgeving echter niet toegestaan. De VNG adviseert dan ook om de gezinskaarten offline te halen.

  VNG: Haal gezinskaarten van de website

  Reageer

  Veel archiefinstellingen van onder meer steden en provincies publiceren digitale gezinskaarten in hun online archieven.  Dat is op grond van de privacy- en archiefwetgeving echter niet toegestaan. De VNG adviseert dan ook om de gezinskaarten offline te halen.

 • De beveiliging van gevoelige gegevens bij de gemeente Rotterdam is sterk verbeterd. Dit concludeert de Rekenkamer van de stad nu na een nieuwe penetratietest. Deze tweede pentest is uitgebreider dan de voorgaande waaruit ernstige securityproblemen naar voren zijn gekomen. Toch is de gemeente nog kwetsbaar, zo meldt de website AGConnect op basis van het rapport van de Rekenkamer.

  IT-beveiliging Rotterdam beter, maar toch hackbaar

  Reageer

  De beveiliging van gevoelige gegevens bij de gemeente Rotterdam is sterk verbeterd. Dit concludeert de Rekenkamer van de stad nu na een nieuwe penetratietest. Deze tweede pentest is uitgebreider dan de voorgaande waaruit ernstige securityproblemen naar voren zijn gekomen. Toch is de gemeente nog kwetsbaar, zo meldt de website AGConnect op basis van het rapport van de Rekenkamer.

 • Alle websites en mobiele apps van alle overheden en semi-overheden moeten ook toegankelijk en bruikbaar zijn voor mensen met een handicap. Overheidsinstanties zullen worden verplicht om de Europese standaarden voor digitale toegankelijkheid toe te passen. Dit zal wettelijk worden vastgelegd.

  Sites en apps verplicht toegankelijk voor gehandicapten

  2 reacties

  Alle websites en mobiele apps van alle overheden en semi-overheden moeten ook toegankelijk en bruikbaar zijn voor mensen met een handicap. Overheidsinstanties zullen worden verplicht om de Europese standaarden voor digitale toegankelijkheid toe te passen. Dit zal wettelijk worden vastgelegd.

 • VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer is uitgeroepen tot IT-Politicus van het Jaar 2017. De verkiezing onder IT-bedrijven en IT’ers is georganiseerd door AG Connect, het vakplatform voor IT’ers in Nederland.

  Martin Wörsdörfer is de IT-politicus van het jaar

  1 reactie

  VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer is uitgeroepen tot IT-Politicus van het Jaar 2017. De verkiezing onder IT-bedrijven en IT’ers is georganiseerd door AG Connect, het vakplatform voor IT’ers in Nederland.

 • Een zieke werknemer kan maar beter thuisblijven. De aanwezigheid van een zieke collega leidt tot meer productieverlies dan de afwezigheid, blijkt uit onderzoek.

  Ziek en toch werken slecht voor organisatie

  4 reacties

  Het zal niemand ontgaan zijn: Nederland wordt al zo'n zes weken geteisterd door een griepepidemie. 
  Zo’n griepgolf leidt tot behoorlijk wat productieverlies door absenteïsme. Maar absenteïsme is niet het grootste probleem bij een griepepidemie, zo blijkt uit onderzoek van Tentoo. Niet de afwezigheid, maar de aanwezigheid van grieperig personeel is een veel groter probleem. 

 • Hij is slechts dertig jaar oud. Maar ondanks zijn leeftijd is de Helmondse wethouder Paul Smeulders door de bestuurders van Nederland en de lezers van Binnenlands Bestuur gekozen tot Beste Lokale Bestuurder van het jaar 2017.

  Helmondse wethouder Smeulders is de beste lokale bestuurder

  Reageer

  Hij is slechts dertig jaar oud. Maar ondanks zijn leeftijd is de Helmondse wethouder Paul Smeulders door de bestuurders van Nederland en de lezers van Binnenlands Bestuur gekozen tot Beste Lokale Bestuurder van het jaar 2017. 

 • Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt het Hembrugterrein in Zaandam voor 41 miljoen euro aan ABC Planontwikkeling BV. De projectontwikkelaar bracht het hoogste bod uit. Op het terrein komen ongeveer 1.000 woningen, zowel huur als koop.

  Hembrugterrein Zaandam verkocht voor 41 miljoen

  Reageer

  Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt het Hembrugterrein in Zaandam voor 41 miljoen euro aan ABC Planontwikkeling BV. De projectontwikkelaar bracht het hoogste bod uit. Op het terrein komen ongeveer 1.000 woningen, zowel huur als koop.

 • Wie is de beste lokale bestuurder van 2017? Vanaf vandaag kunnen lezers van Binnenlands Bestuur hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden voor deze jaarlijkse titel.

  Genomineerden Beste Lokale Bestuurder 2017 bekend

  15 reacties

  Wie is de beste lokale bestuurder van 2017? Vanaf vandaag kunnen lezers van Binnenlands Bestuur hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden voor deze jaarlijkse titel.

 • De mate waarin mensen sociale cohesie, oftewel binding met hun buurt, ervaren, is een van de belangrijkste factoren voor tevredenheid met het leven. Belangrijker nog dan tevredenheid met de woning zelf. Dit blijkt uit recent onderzoek van het CBS.

  Sociale cohesie bepalend voor tevredenheid met leven

  3 reacties

  De mate waarin mensen sociale cohesie, oftewel binding met hun buurt, ervaren, is een van de belangrijkste factoren voor tevredenheid met het leven. Belangrijker nog dan tevredenheid met de woning zelf. Dit blijkt uit recent onderzoek van het CBS.

 • De gemeente Katwijk is samen met de politie en de brandweer een uitgebreide campagne gestart om vuurwerkvandalisme tegen te gaan. Ondeel van de campagne is een video, waarin de burgemeester Cornelis Visser onder het motto ‘houd de boek heel’ probeert vandalisme met vuurwerk tegen te gaan.

  Burgemeester Katwijk in video tegen vuurwerkoverlast

  2 reacties

  De gemeente Katwijk is samen met de politie en de brandweer een uitgebreide campagne gestart om vuurwerkvandalisme tegen te gaan. Onderdeel van de campagne is een video, waarin de burgemeester Cornelis Visser onder het motto ‘houd de boek heel’ probeert vandalisme met vuurwerk tegen te gaan.