of 59142 LinkedIn

Redactie

redactie

Recente Artikelen

 • De uit stoot van vrachtverkeer kan tot 70 procent omlaag. Dat blijkt uit een wiskundig model dat een onderzoeker aan de Universiteit Twente heeft ontwikkeld. Daarbij is het van belang dat gemeenten hun beleid aanpassen, want dat werkt dikwijls contraproductief.

  Gemeentelijk beleid tegen uitstoot contraproductief

  1 reactie

  De uit stoot van vrachtverkeer kan tot 70 procent omlaag. Dat blijkt uit een wiskundig model dat een onderzoeker aan de Universiteit Twente heeft ontwikkeld. Daarbij is het van belang dat gemeenten hun beleid aanpassen, want dat werkt dikwijls contraproductief.

 • Inwoners van de regio’s Utrecht en Kennemerland voelen zich het gezondst. De Zuid-Limburgers voelen zich daarentegen het minst gezond. Dit blijkt uit nieuwe landelijke en regionale cijfers van de gezamenlijke Gezondheidsmonitor van GGD’en, CBS en RIVM.

  Utrechters het gezondst, Limburgers ongezondst

  4 reacties

  Inwoners van de regio’s Utrecht en Kennemerland voelen zich het gezondst. De Zuid-Limburgers voelen zich daarentegen het minst gezond. Dit blijkt uit nieuwe landelijke en regionale cijfers van de gezamenlijke Gezondheidsmonitor van GGD’en, CBS en RIVM.

 • Het succes van de taskforce ondermijnende criminaliteit in Noord-Brabant heeft wel als gevolg dat individuele ambtenaren steeds vaker bedreigd worden.

  Brabantse ambtenaren steeds vaker bedreigd

  4 reacties

  De aanpak van een samenwerkende overheid in Brabant leidt ertoe dat de intimidatie en bedreigingen richting ambtenaren toenemen. Dat blijkt uit een rondgang van NRC langs tien Brabantse burgemeesters voor het boek We regelen het zelf wel, dat komende week verschijnt.

 • De scholierenvergoeding, een subsidieregeling voor kinderen van minima, is niet bedoeld voor godsdienstles. Met ingang van het nieuwe schooljaar zal de gemeente Amsterdam deze lessen dan ook niet meer vergoeden.

  Amsterdam stopt met vergoeden koranlessen

  10 reacties

  De scholierenvergoeding, een subsidieregeling voor kinderen van minima, is niet bedoeld voor godsdienstles. Met ingang van het nieuwe schooljaar zal de gemeente Amsterdam deze lessen dan ook niet meer vergoeden.

 • Lijsttrekker Sylvana Simons behaalde geen zetel bij de Tweede Kamerverkiezingen, maar ze hoopt met haar partij Artikel 1 zetels te winnen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.

  Sylvana gaat voor gemeenteraadsverkiezingen

  4 reacties

  Sylvana Simons haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen geen zetel, maar ze probeert met haar partij Artikel 1 volgend jaar in de gemeenteraad van Amsterdam te komen.  'We hebben genoeg reden om met Artikel 1 zeker in Amsterdam mee te gaan doen”, zegt Simons tegen De Telegraaf. 'De uitslag van de laatste verkiezingen geeft aan dat er in Amsterdam behoefte is aan het geluid van Artikel 1.'

 • De gemeente Oldambt overweegt juridische stappen tegen het Centraal Opvang Asielzoekers over de situatie rondom de noodopvang van asielzoekers in Beerta. Dat schrijft RTV Noord.

  Mogelijk juridische stappen tegen COA

  1 reactie

  De gemeente Oldambt overweegt juridische stappen tegen het Centraal Opvang Asielzoekers over de situatie rondom de noodopvang van asielzoekers in Beerta. Dat schrijft RTV Noord.