of 59054 LinkedIn

Bart Schut

Recente Artikelen

 • Onbekende gooit granaten door raam coffeeshop

  ‘Overheid moet coffeeshops beter beschermen tegen maffia’

  14 reacties
  ‘De door een aanslag getroffen coffeeshop in Helmond moet weer open, desnoods met een pantserwagen voor de deur.’ Hoogleraar Strafrecht Ybo Buruma is duidelijk over de rol van de overheid in de Brabantse wietoorlog. Volgens hem staat het momenteel 1-0 voor de onderwereld. Coffeeshophouders staan in de frontlinie van de strijd tussen criminelen en de autoriteiten en de overheid zou de ondernemers daarom beter moeten beschermen.
 • 95,8 procent van de inbraken en autodiefstallen leidt niet tot enige vorm van straf. Dat blijkt uit een berekening die Binnenlands Bestuur maakte met CBS-cijfers over opsporing en berechting uit 2007. De politie beschikt niet over recentere opsporingscijfers. Vorige week werd al bekend dat in slechts 16% van de berovingszaken één of meer daders worden bestraft.

  Bijna alle inbraken en autodiefstallen blijven onbestraft

  25 reacties
  95,8 procent van de inbraken en autodiefstallen leidt niet tot enige vorm van straf. Dat blijkt uit een berekening die Binnenlands Bestuur maakte met CBS-cijfers over opsporing en berechting uit 2007. De politie beschikt niet over recentere opsporingscijfers. Vorige week werd al bekend dat in slechts 16% van de berovingszaken één of meer daders worden bestraft.