of 59076 LinkedIn

Opinie

 • Zandkastelen

  De enorme maatschappelijke ophef over het, voor mij nog steeds niet helder gemotiveerde, voornemen van minister Melanie Schultz om meer ruimte te bieden aan bouwen langs de kust, verraste haar. Dat was toch eigenlijk wel het meest verrassende aan alle media-aandacht.

 • Track & trace the money

  Hoe leuk zou het zijn als we via een soort track-and-tracesysteem zouden kunnen nagaan waar ons geld vandaan komt? Dat moet niet zo moeilijk zijn. Het meeste geld loopt langs de digitale snelweg. Daar zou gemakkelijk een pakketje informatie aan kunnen worden gehangen.

 • Stoppen provincies de kaalslag door outlets?

  De krachttermen over de staat van de retailmarkt vliegen je om de oren. ‘Alarmfase 1 in de winkelstraat’; ‘Ondergang ketens slaan gaten in winkelstraten’; en in de Telegraaf dit weekend, naar aanleiding van alle outletplannen: 'Bouwen voor leegstand' en 'Keihard koersen op kaalslag'. De afgelopen weken is het debat te weinig gegaan over de voortgaande overbewinkeling waardoor V&D, Macintosh en vele anderen in de problemen zijn gekomen. De retailmarkt wordt momenteel gekenmerkt door dit mechanisme: komt er iets bij, dan zal er elders iets verdwijnen.

 • Parijs luidt een nieuwe fase in

  Met het klimaatakkoord van Parijs is de strijd tegen klimaatverandering in een volgende fase beland. Een fase van grote veranderingen en nieuwe kansen. De al snel groeiende vraag naar duurzame innovaties zal enorm worden aangejaagd. Van overheden – lokaal, provinciaal en nationaal – vraagt dat een ommekeer in het denken: duurzaam is de nieuwe standaard.

 • Geen einde aan de schoolstrijd

  Overal in de wereld wordt gevochten. De kranten staan er bol van. En dan opent de Volkskrant op 28 december 2015 met een artikel over problemen rond onderwijshuisvesting. Jongens, het lijkt wel komkommertijd.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu