of 59054 LinkedIn

Opinie

 • Gaat de PAS ons nog verrassen?

  De Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) kent de nodige onopgeloste kwesties en is niet erg in lijn met de doelstellingen van de Omgevingswet, blijkt na het eerste halfjaar. Hoe uitvoerbaar is de PAS eigenlijk?

 • Werk, werk, werk

  Een van de verdiensten van de econoom Piketty is dat hij de verdergaande tweedeling tussen de onderkant en bovenkant van de arbeidsmarkt terecht op de agenda heeft gezet. Niet alleen in de economische sterke Brainportregio worstelt men met de te hoge werkloosheid en geringe kansen voor lager opgeleiden. Vorige week was dit ook een van de rode draden tijdens een presentatie die ik mocht houden in het kader van de nieuwe ruimtelijk-economische koers van de zogenaamde U10, ik noem het nog gewoon regio Utrecht.

 • Leegstand niet langer acceptabel

  Als inwoner van Amersfoort heb ik veel zoektochten naar woningen meegemaakt; die van mezelf, mijn kinderen, Poolse arbeiders en zorgwekkende zorgmijders. Kort geleden drong de hevigheid van de woningnood weer eens goed tot me door. Dat was nadat ik een vrouw had ontmoet met een dubbel gehandicapt kind, die binnenkort haar huis wordt uitgezet. Je zal er maar voor staan.

 • Eén Omgevingsbesluit 2.0 volstaat

  Op 1 juli 2015 is de Omgevingswet aangenomen door de Tweede Kamer. De wet (349 artikelen) vervangt 26 wetten (4700 artikelen). Dat is niet het gevolg van plakken en knippen of een nietje erdoor, maar van een hele nieuwe architectuur. Het is een wet aus einem GuB, zoals onze oosterburen zeggen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu