of 59076 LinkedIn

Opinie

 • Ontkokeren? Caleidoscopen!

  Afgelopen week stuurden ‘top’-ambtenaren alvast een macro-advies aan het komende kabinet. Het advies laat zich kort samenvatten als: Doe niets, pas alleen op de winkel. Een uitstekend advies, in tijden van transitie. Tegelijkertijd kwam de SER met een rapport waarin wordt gepleit voor radicale ommekeer van de economie. Het duurzaam ondernemen stagneert en verloopt  

  traag, ondanks vele positieve voorbeelden

 • Feestje

  Als partner van een promovendus weet ik: in een complex en langdurig proces moet je elke mijlpaal vieren. Zo is er dus al heel wat gebak uitgedeeld en klinkend getoast aan onze keukentafel; het houdt de moed erin. Dat weet ook minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), die meer dan eens twitterde over een fuif met haar Omgevingswetteam, wanneer weer een hobbel was genomen.

 • Loket gemakkelijke oplossingen is dicht

  De vermeende ontwrichtende impact van webwinkels op ons winkellandschap is door het recente boek, met de slim gekozen titel, #watnoueindewinkels teruggebracht tot normale proporties. Bestuurders zullen het vanaf nu wel uit hun hoofd laten de leegstand in binnensteden en wijkcentra lekker makkelijk toe te schrijven aan het web. De crisis is gelukkig ook voorbij, dus dat kan ook geen makkelijk excuus meer zijn.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu