of 59232 LinkedIn

WOZ-waarden Amsterdam zijn nu in orde

De gemeente Amsterdam heeft het vaststellen van de WOZ-waarden weer op orde.
2 reacties

Amsterdam heeft het vaststellen van de WOZ-waarden weer op orde. De Waarderingskamer, de landelijke toezichthouder op dit gebied, heeft de hoofdstad een positief oordeel gegeven. Dat meldt de gemeente vrijdag.

Ondermaats
Afgelopen zomer werd Amsterdam door de Waarderingskamer berispt om de vaststelling van de waarde van huizen, appartementen en panden in de stad. Die was ‘ondermaats en net aan voldoende’, liet wethouder Udo Kock destijds weten. Zo werden gelijke woningen niet altijd gelijk gewaardeerd.

Lagere aanslag
De gemeente moest verbeteringen doorvoeren om een groot financieel risico te voorkomen. De gemeentelijke belastingdienst, die de gegevens over woningen verzameld, heeft nu onder meer de kwaliteit verbeterd van de objectkenmerken (bijvoorbeeld de woonoppervlakte) en de nadruk gelegd op gelijke waardering van gelijke woningen. Minimaal de helft van de Amsterdammers ontvangt nu een lagere aanslag voor de onroerendezaakbelasting. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker op
En degenen die al enige jaren feitelijk teveel OZB hebben betaald? Krijgen die met terugwerkende kracht (+ rente) alsnog terug betaald?
Door Billhorst op
Voor of achter de komma?