of 59221 LinkedIn

Waterschappen volop aan de bak

Foto: @peelmaasvallei
Foto: @peelmaasvallei
Reageer

Waterschappen zijn dinsdag nog volop bezig om de enorme hoeveelheid regen die maandag viel, weg te pompen. De schappen denken dat het nog wel een paar dagen zal duren voordat het overtollige water is verdwenen, als het tenminste niet opnieuw hard gaat regenen.

Noodpompen

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden plaatste maandagavond laat nog extra noodpompen bij Maarssenbroek langs de A2. De polders langs de snelweg dreigden over te lopen. In Alphen aan den Rijn, waar een dijk dreigde te overstromen, zijn stoepen en straten dinsdag nog afgezet. De gemeente controleert die op gaten en verzakkingen. Ook wordt de riolering nagekeken.
 
Waterberging 

In de Alblasserwaard, het Land van Altena en de Biesbosch blijven de extra pompen dinsdag de hele dag draaien. Ook het waterbergingsgebied bij Werkendam blijft nog in gebruik, laat waterschap Rivierenland weten.
 
Code geel 

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant en Limburg code geel afgegeven. Daar kunnen dinsdagmiddag enkele onweersbuien ontstaan met hagel en lokaal veel neerslag in korte tijd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding