Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Waterschappen Oost-Nederland fuseren

Waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland willen per 1 januari 2016 fuseren tot Drents Overijsselse Delta met in Zwolle het hoofdkantoor.

26 augustus 2015

Twee waterschappen uit Drenthe en Overijssel gaan toch fuseren. Provinciale Staten in Drenthe zijn woensdag alsnog akkoord gegaan in een extra vergadering. Begin juli stemden de Overijsselse statenleden al in.

Drents Overijsselse Delta

Waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland willen per 1 januari 2016 fuseren tot Drents Overijsselse Delta met in Zwolle het hoofdkantoor. Dit laatste schoot de Drenten in het verkeerde keelgat. Op 1 juli hielden de Statenleden in Assen besluitvorming aan om de gevolgen voor de werkgelegenheid in Drenthe in kaart te brengen.

Kostenbesparing

Onderzocht gaat worden hoe het leegkomende kantoor van waterschap Reest en Wieden in Meppel gevuld kan worden. Van groot belang was ook dat Reest en Wieden in een brief aangaf zelfstandig niet langer in staat te zijn haar taken adequaat te realiseren, omdat dit een te grote belastingverhoging voor de inwoners van de provincie zou betekenen. De fusie moet jaarlijks een kostenbesparing van 4,5 miljoen euro opleveren. Aankoop van het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle kost 7,9 miljoen euro. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Dieuwe / adviseur
welk Waterschap volgt?
P.Pluim
Dan kunnen die twee provincies ook fuseren!
Advertentie